Clicky


Dertig Volvo FH LNG-trucks voor H.Z. Logistics

Dertig Volvo FH LNG-trucks voor H.Z. Logistics
21-04-2021 10:34 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

DE LIER - Met de ingebruikname van dertig Volvo FH 460 LNG 4x2-trekkers zet H.Z. Logistics een grote stap in de verduurzaming van zijn wagenpark. De logistiek dienstverlener koos voor Volvo LNG-trucks vanwege het milieuvoordeel en de gunstige businesscase. De trucks zijn geleverd door Volvo Trucks-dealer Volvo Group Truck Center Maasdijk.

Full service logistiek dienstverlener H.Z. Logistics zet de Volvo LNG-trucks voornamelijk in voor het geconditioneerd transport van AGF- en sierteeltproducten voor klanten in Midden- en Zuid-Europa. Het bedrijf is nadrukkelijk bezig met duurzaamheid. “In de periode tot 2024 willen we een CO2-reductie van 25 procent realiseren”, zegt algemeen directeur Barry Zuiderwijk.

“Dit doen wij al door onze volumes deels intermodaal per spoor te vervoeren. Voor het langeafstandstransport over de weg zochten wij ook naar een duurzame oplossing. LNG-trucks zijn op dit moment het meest duurzame alternatief voor diesel en bovendien het alternatief dat nu beschikbaar is voor het langeafstandstransport. We wilden het gelijk grondig aanpakken, vandaar dat we een order voor 30 trucks hebben geplaatst. Met een Volvo LNG-truck stoten we 20 procent minder CO2 uit in vergelijking tot een dieseltruck. Ander aspect is dat verduurzaming echt wordt gewaardeerd door onze klanten.”

De beste businesscase

Na een uitgebreide vergelijking koos H.Z. Logistics voor dertig Volvo LNG-trucks, die het afgelopen half jaar stapsgewijs zijn geleverd. Zuiderwijk: “We hebben alles op een rij gezet en al snel bleek dat de LNG-trucks van Volvo de beste business case hebben. Dat komt door een combinatie van factoren. Allereerst is LNG goedkoper dan diesel en scoren de Volvo LNG-trucks uitstekend qua verbruik, wat ook echt blijkt in de praktijk. Met onze dieseltrucks zitten we op een verbruik van 28 liter per 100 kilometer. Met de LNG-trucks halen we 20,5 kilo per 100 kilometer. De Maut-vrijstelling in Duitsland gaf ons het beslissende zetje om te investeren in LNG-trucks.”

Maximaal profiteren van Maut-voordeel

H.Z. Logistics heeft een omkoppelsysteem opgezet om met de Volvo LNG-trucks zoveel mogelijk kilometers in Duitsland te maken. “We doen veel transport richting Midden- en Zuid-Europa”, vertelt Zuiderwijk. “We plannen het nu zo dat we op deze route trailers omkoppelen in Oost- en Zuid-Duitsland. We rijden met de LNG-trucks gemiddeld 250.000 kilometer per jaar en daarvan rijden we zo’n 75 procent in Duitsland. Hierdoor halen we optimaal voordeel uit de Maut-vrijstelling.”

Rijk uitgerust

Voor het comfort onderweg zijn de trucks voorzien van de ruime Globetrotter XL-cabine met twee bedden, magnetron, koelkast, verstelbaar stuur met kantelbare stuurkolom (‘neck tilt’) en de geïntegreerde standairco I-ParkCool. Ook aan de veiligheid besteedt H.Z. Logistics veel aandacht, temeer omdat chauffeurs veel ’s nachts rijden. Daarom is gekozen voor het Active Safety-pakket, dat bestaat uit geavanceerde veiligheidssystemen zoals Forward Collision Warning met noodremfunctie, Adaptive Cruise Control, Driver Alert Support, Lane Change Support en Lane Keeping Support.

Supertrucks qua verbruik en rijcomfort

Zuiderwijk is zeer tevreden over de prestaties van de Volvo LNG-trucks. “Het zijn supertrucks qua verbruik, betrouwbaarheid en rijcomfort. Overigens hebben we voor alle trucks een onderhoudscontract afgesloten, zodat we daar zelf geen omkijken naar hebben. Ook hebben we gekozen voor Real Time Monitoring.”

Met Real Time Monitoring worden de essentiële componenten van de trucks 24 uur per dag op afstand gemonitord en geanalyseerd. Hierdoor kan voorspeld worden wanneer er een probleem zal gaan optreden en kunnen preventieve maatregelen worden genomen. Daarmee wordt ongeplande stilstand voorkomen en de beschikbaarheid van de trucks gemaximaliseerd.

Meedenken

Zuiderwijk kijkt terug op een uitstekende begeleiding van Volvo Group Truck Center. “Zowel bij het specificeren van de trucks als bij de aflevering. Zo hebben alle chauffeurs die met de LNG-trucks rijden een tankinstructie en bijbehorende certificering gekregen. Wat me ook opviel, is dat Volvo Group Truck Center in alles actief meedenkt, bijvoorbeeld hoe we brandstof kunnen besparen.”

Zo zijn de trucks voorzien van I-Cruise en de intelligente Predictive Cruise Control I-See, dat de route analyseert en het rij- en schakelgedrag daarop aanpast voor optimale rijprestaties en brandstofefficiency. I-Cruise helpt om de snelheid constant te houden en aan te passen voor een laag brandstofverbruik.

H.Z. Logistics is in 1982 opgericht en sindsdien uitgegroeid van klein transportbedrijf tot een full service logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in onder meer intermodaal, internationaal sierteelt- en AGF groupagetransport, distributie, scheepsbevoorrading en warehousing. De vloot van H.Z. Logistics bestaat uit 450 trucks en 625 opleggers. Naast het hoofdkantoor in De Lier heeft het bedrijf vestigingen in Polen, Groot-Brittannië, Roemenië en Oostenrijk.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions