Clicky


Terrassen mogen alleen in de middag open met maximaal 50 gasten

Terrassen mogen alleen in de middag open met maximaal 50 gasten
20-04-2021 19:16 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Cafés en restaurants mogen hun terrassen zoals verwacht vanaf woensdag 28 april weer openen, maar alleen tussen 12.00 en 18.00 uur. Per terras zijn maximaal vijftig gasten toegestaan. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte bekendgemaakt tijdens een persconferentie over versoepeling van de coronamaatregelen.

Aan een tafel mogen maximaal twee mensen zitten, tenzij iedereen tot hetzelfde huishouden behoort. De tafels moeten op 1,5 meter afstand van elkaar staan, tenzij er kuchschermen tussen worden gezet. Gasten krijgen vooraf een checkgesprek, worden geregistreerd en moeten reserveren. Dat laatste mag ook ter plekke.

Voor de beperkte openingstijden van de terrassen is volgens Rutte gekozen om de risico's binnen de perken te houden. "Daarmee schrap je de bitterbal en de avondmaaltijd."

Rutte zegt zich te realiseren dat horeca-ondernemers op veel meer hadden gehoopt. Zij maken een "ongelofelijk zware tijd" door. "Dat nemen we niet met deze eerste stap allemaal weg", aldus de premier.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions