Clicky

 
Transport Online - Boeing ontvangt nieuwe bestelling voor 737 MAX

Boeing ontvangt nieuwe bestelling voor 737 MAX

Boeing ontvangt nieuwe bestelling voor 737 MAX
20-04-2021 17:20 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

CHICAGO - Vliegtuigbouwer Boeing heeft een bestelling voor vijftien vliegtuigen van het type 737 MAX ontvangen. De order komt van Dubai Aerospace Enterprise (DAE), de grootste vliegtuigverhuurder van het Midden-Oosten. De bestelling wordt gezien als een teken van vertrouwen in de 737 MAX, die pas korte tijd weer mag vliegen na twee dodelijke vliegrampen met het type in korte tijd.

Hoeveel geld er precies met de deal is gemoeid, is niet bekend. Uitgaande van de catalogusprijzen zou het gaan om ongeveer 1,8 miljard dollar. Maar vliegtuigmaatschappijen bedingen vaak kortingen.

Boeing had lang last van tegenvallende orders, onder meer door de coronacrisis. Veel vliegtuigleasebedrijven annuleerden orders of stelden bestellingen uit nadat veel landen reisverboden instelden. Nog altijd gelden veel reisbeperkingen en worstelen luchtvaartmaatschappijen met een enorme krimp van het aantal reizigers vanwege de virusuitbraak.

De 737 MAX stond sinds het voorjaar van 2019 wereldwijd aan de grond na twee ongelukken binnen enkele maanden, waarbij honderden mensen omkwamen. In beide gevallen bleek een veiligheidssysteem de neus van het toestel herhaaldelijk naar beneden te duwen, ook als dat niet nodig was. Eerder deze maand werd bekend dat tientallen 737 MAX-toestellen moesten worden nagelopen omdat er technische mankementen waren gevonden.

Boeing maakte verder bekend dat de 64-jarige topman Dave Calhoun later met pensioen gaat. Die leeftijd wordt verhoogd naar 70 jaar. Het Amerikaanse bedrijf wil Calhoun aanhouden om Boeing door de coronacrisis te loodsen. Financieel directeur Greg Smith gaat Boeing in juli verlaten.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,009
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden