Transport Online - Kabinet zet bij te veel ic-opnames rem op Fieldlab-experimenten

Kabinet zet bij te veel ic-opnames rem op Fieldlab-experimenten

Kabinet zet bij te veel ic-opnames rem op Fieldlab-experimenten
20-04-2021 16:01 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet zet een extra rem op Fieldlabs. De experimenten worden geschrapt wanneer er meer dan 900 coronapatiënten op de intensive cares in de ziekenhuizen liggen. Dat bevestigen ingewijden dinsdag na berichtgeving van RTL Nieuws. Het aantal coronapatiënten op de ic's is op dit moment 813, maar dit aantal stijgt de laatste dagen wel.

Een groot Oranjefeest van Radio 538 voor 10.000 mensen dat zaterdag in Breda zou plaatsvinden werd maandag geschrapt, nadat artsen, horecapersoneel en agenten hadden geprotesteerd tegen het proefevenement. Ook andere Fieldlab-evenementen die op de agenda stonden, zoals een grote happening in Lichtenvoorde, werden op de lange baan geschoven.

Uit onderzoek van Hart van Nederland bleek maandag dat ruim 60 procent van de Nederlanders wil dat het kabinet voorlopig stopt met de Fieldlab-testevenementen. De meeste ondervraagden zouden het nog te vroeg vinden voor zulke grootschalige evenementen, die zijn bedoeld om onderzoek te doen naar hoe evenementen kunnen verlopen in coronatijd.

Fieldlabs kon dinsdagmiddag nog niet reageren op de uitgelekte nieuwe restricties van het kabinet. Demissionair premier Mark Rutte geeft dinsdagavond een persconferentie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen