Transport Online - Kabinet zet meerdere versoepelingen van coronamaatregelen door

Kabinet zet meerdere versoepelingen van coronamaatregelen door

Kabinet zet meerdere versoepelingen van coronamaatregelen door
20-04-2021 14:14 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet gaat vanaf volgende week een aantal coronamaatregelen opschorten, afschaffen of versoepelen. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van RTL Nieuws. De avondklok wordt vanaf 28 april geschrapt en de terrassen mogen tussen 12.00 en 18.00 uur open. Het besluit tot de versoepelingen was al voorgenomen, maar gaan volgens bronnen echt door. Ze worden dinsdagavond aangekondigd tijdens een persconferentie.

Vanaf maandag mogen onder voorwaarden ook meer scholieren en studenten terug naar school of andere onderwijsinstelling. Winkels mogen tot 20.00 uur open blijven en klanten ontvangen zonder afspraak. Uitvaarten mogen bijgewoond worden door honderd mensen, en theorielessen bij rijscholen kunnen weer worden gegeven. Het maximale aantal gasten dat mensen thuis wordt geadviseerd te ontvangen gaat van één naar twee. Wel komt er een extra rem op Fieldlabs: die worden geschrapt als er meer dan 900 coronapatiënten op de intensive care in de ziekenhuizen liggen.

Het kabinet hoopte aanvankelijk dat de versoepelingen een week eerder al konden ingaan, maar dat bleek gezien het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen te vroeg. Er wordt pas versoepeld als het aantal bezette bedden over zijn piek is, benadrukten demissionair premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge steeds. Pas dit weekend lieten de prognoses van het RIVM over de druk op de zorg een positievere trend zien.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen