Transport Online - Hyzon Motors gestart met bouw van eerste vijftien waterstofvoertuigen voor Gemeente Groningen

Hyzon Motors gestart met bouw van eerste vijftien waterstofvoertuigen voor Gemeente Groningen

Hyzon Motors gestart met bouw van eerste vijftien waterstofvoertuigen voor Gemeente Groningen
20-04-2021 13:47 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROCHESTER/NEW YORK/GRONINGEN - Hyzon Motors Inc. heeft vandaag aangekondigd dat de productie van vijftien emissievrije waterstofvoertuigen voor de gemeente Groningen is begonnen in de Groningse productiefaciliteit van Hyzon.

De order van vijftien waterstofvoertuigen bestaat uit tien emissievrije middelzware en zware vrachtwagens voor gemeentelijke doeleinden, waaronder water-, vuilnis-, haakarm-, kraan- en bestelwagens en vijf emissievrije bestelwagens. De levering van de eerste voertuigen wordt in het derde kwartaal van 2021 verwacht. De overige voertuigen zullen naar verwachting eind 2021 worden geleverd.

De gemeente Groningen heeft meer dan 300 voertuigen in haar wagenpark, waaronder tien voertuigen die eerder van HCT zijn overgenomen. HCT heeft eerder al nauw samengewerkt met de gemeente Groningen voordat de joint venture met Hyzon van start ging. Groningen staat bekend als de Energiestad van Nederland. Al meer dan 10 jaar investeert Groningen in duurzaamheidsmaatregelen zoals het verbeteren van openbare gebouwen, energie-efficiënte straatverlichting en alternatieve brandstoffen voor het wagenpark van de stad.

Craig Knight, CEO en mede-oprichter van Hyzon Motors, zei: “We zijn er trots op dat we waterstofvoertuigen kunnen gaan leveren aan de gemeente Groningen. De stad Groningen staat bekend als toonaangevend op het gebied van duurzaamheid en we kijken ernaar uit om hen te helpen een bloeiende duurzame energie- en waterstofeconomie op te bouwen.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen