Clicky

 
Transport Online - 'Drugschauffeurs' hebben onbelemmerd toegang tot haven Rotterdam

'Drugschauffeurs' hebben onbelemmerd toegang tot haven Rotterdam

'Drugschauffeurs' hebben onbelemmerd toegang tot haven Rotterdam
20-04-2021 12:20 | Criminaliteit | auteur Redactie | ANP

ROTTERDAM - Tientallen vrachtwagenchauffeurs, sjorders, terminalpersoneel en beveiligers die eerder in beeld zijn geweest voor smokkel van grote partijen drugs via de Rotterdamse haven, blijken onbelemmerd toegang te hebben tot het haventerrein in Rotterdam. Dat meldt De Telegraaf na een permanente controle van de politie en douane in samenwerking met containerterminal ECT op de Maasvlakte en de haven.

Districtschef Jan Janse van de Zeehavenpolitie in Rotterdam vindt dat er moet worden ingegrepen. "Het toont aan dat wij als overheid onvoldoende aandacht hebben voor de veiligheid op het haventerrein. Hier moet scherper naar worden gekeken." Hij vindt ook dat de overheid de wet- en regelgeving moet veranderen.

Recent waren de politie en de douane 24 uur per dag 2,5 maand lang permanent aanwezig op het ECT-terrein, in de strijd tegen drugssmokkel in de haven. De opsporingsdiensten zetten meermalen vraagtekens bij gecontroleerde personen die legaal op het terrein waren. Zo bleken 72 vrachtwagenchauffeurs, 15 bunkeraars, 8 onderhoudspersoneelsleden, 46 sjorders, 18 terminalpersoneelsleden, 9 beveiligers of brandwachten en twaalf overige beroepen bij de politie in beeld te zijn geweest voor drugsgerelateerde incidenten.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,095
Diesel1,759

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions