Transport Online - Persfotografen in Lunteren aangevallen, auto met inzittenden door shovel in sloot geduwd

Persfotografen in Lunteren aangevallen, auto met inzittenden door shovel in sloot geduwd

Persfotografen in Lunteren aangevallen, auto met inzittenden door shovel in sloot geduwd
20-04-2021 10:31 | Binnenland | auteur Redactie

LUNTEREN - Maandagavond zijn meerdere persfotografen bedreigd en belaagd, nadat zij afkwamen op een melding van een autobrand aan de Krommehoekseweg in Lunteren. Er zijn twee aanhoudingen verricht. Het onderzoek is nog in volle gang, meldt de politie.

Omstreeks 22.30 uur krijgen agenten een melding van een autobrand, die op de oprit bij een woning aan de Krommehoekseweg in Lunteren geparkeerd stond. Zij gaan ter plaatse om polshoogte te nemen. Persfotografen reageerden ook op deze melding en gingen ter plaatse om foto’s te maken vanaf de openbare weg.

Eenmaal ter plaatse worden zij door omstanders agressief benaderd, bedreigd en wordt er geslagen met stokken op de weg om hen weg te jagen. De persfotografen nemen al snel afstand om de situatie niet verder uit de hand te laten lopen. Eén van de persfotografen gaat terug naar zijn auto voor zijn eigen veiligheid. Niet veel later wordt de persfotograaf in zijn auto door een shovel in de sloot geduwd. De auto, met daarin twee personen, belandde op zijn kop.

De slachtoffers, één van de aanwezige persfotografen en zijn vriendin, zaten kort bekneld in hun auto. De gealarmeerde brandweer, voor de autobrand, was al ter plaatse en kon de slachtoffers snel bevrijden. De twee inzittenden zijn door het ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

De bestuurder van de shovel is gisteravond direct aangehouden. Hij zit momenteel vast en zal dinsdag verhoord worden. Een andere omstander bedreigde gisteravond twee andere persfotografen, ook deze verdachte is aangehouden. De twee verdachten worden later vandaag verhoord. Het onderzoek is in volle gang.

Politie en Openbaar Ministerie geven hoge prioriteit aan de opsporing en vervolging in gevallen van agressie en geweld tegen journalisten. Journalisten moeten zonder gevaar hun werk kunnen uitvoeren. Lik-op- stuk-beleid wordt zo veel mogelijk toegepast en het OM hanteert een hogere strafeis die is vastgelegd in de richtlijnen. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen