Transport Online - Belgische Gheeraert Transport biedt IKEA-klanten een ophaalpunt dicht bij huis

Belgische Gheeraert Transport biedt IKEA-klanten een ophaalpunt dicht bij huis

Belgische Gheeraert Transport biedt IKEA-klanten een ophaalpunt dicht bij huis
20-04-2021 09:46 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LOPPEM - Steeds meer IKEA-klanten vinden hun weg naar Gheeraert Transport in het Belgische Loppem om hun goederen op te halen. Zo steeg het aantal bestellingen van tien naar vijftien tot twintig klanten per dag. Sinds de start in maart 2021 kreeg het Loppemse pick-up point al 435 bezoekers. “Klanten vinden het vooral fijn om hun spullen dicht bij huis op te halen”, zegt Warehouse Supervisor Christophe Depree

Eigenaar Stijn Gheeraert ziet een duidelijke trend: “Er is de laatste jaren meer aandacht voor het bezorgtraject tussen webwinkel en consument, wat ze noemen the last mile”, zegt hij. “Ophaalpunten verhogen de efficiëntie en het gebruiksgemak en verminderen tegelijkertijd het vrachtverkeer in woonwijken. Dat zorgt voor vlotter verkeer, minder risico’s op ongevallen en minder geluidshinder. Een win-win dus.”

De formule van ophaalpunten is simpel: Je bestelt online of per telefoon en kiest een tijdslot om de goederen op te halen. Wanneer de aankopen in het ophaalpunt zijn aangekomen, meld je je aan en kun je meteen inladen. Snel, gemakkelijk en zonder wachtrijen. Bijna even comfortabel als thuisbezorging, en een pak ecologischer.

Het ophaalpunt past perfect bij de groeistrategie van Gheeraert. “We maken al 70 jaar het verschil door mee te denken met de klant”, zegt Stijn. “Daarbij zetten we volop in op gespecialiseerde transporten met extra dienstverlening. Denk daarbij aan stockagemogelijkheden, laden en lossen met meeneemheftruck of groupagetransporten over het Europese ASTRE netwerk.”

Sinds juli 2020 biedt Gheeraert extra service als ophaalpunt van het BD Logistics-netwerk: eerst voor het Deense interieurmerk Bolia en sinds maart 2021 voor IKEA. Het Belgische netwerk bundelt nationale transporten voor meer comfort, efficiëntie en leefbaarheid. En dat hebben klanten nu dus duidelijk goed begrepen.

Gheeraert biedt een ruim pakket aan gespecialiseerde transporten en logistiek met bijbehorend gekwalificeerd personeel. Denk daarbij aan producten met afwijkende afmetingen, laden en lossen met meeneemheftruck of kraan, tankcontainertransport, uitzonderlijk vervoer, maar ook groupage transport en pallet- en colli distributie met behulp van het ASTRE netwerk.

Ze beschikken over meer dan 30.000 m² magazijnoppervlakte en een wagenpark van 105 voertuigen en 210 opleggers en aanhangwagens. Het familiebedrijf telt ruim 200 medewerkers en heeft vestigingen in Loppem, Brugge, Zedelgem, Beernem, Zwijnaarde en Sint-Truiden. Ze realiseerden in 2020 een omzet van meer dan 30 miljoen euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,895
Diesel1,525

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen