Transport Online - 'Ziekenhuizen vragen Covidpersoneel af te zien van meivakantie'

'Ziekenhuizen vragen Covidpersoneel af te zien van meivakantie'

'Ziekenhuizen vragen Covidpersoneel af te zien van meivakantie'
20-04-2021 09:41 | Coronavirus | auteur ANP

AMSTERDAM - Een deel van de ziekenhuizen vraagt het personeel af te zien van vrije dagen in de meivakantie. Met name op de intensivecare- en Covid-afdelingen is de druk zo hoog dat verlof voor artsen en verpleegkundigen er nauwelijks in zit. Dat meldt de Volkskrant na een rondgang langs ziekenhuizen in onder meer Den Haag, Rotterdam, Den Bosch, Tilburg en Sittard.

"Veel ziekenhuizen vragen nu aan personeel of het mogelijk is om de vakantie te verplaatsen", zegt Bart Berden, bestuursvoorzitter van het Elisabeth TweeSteden-Ziekenhuis in Tilburg. "Teamleiders vragen hun mensen of zij het nog even kunnen volhouden, of dat vakantie echt noodzakelijk is."

Personeel wordt nog niet gedwongen af te zien van vakantie. "Dat is echt een draconische maatregel", zegt Berden. "We bekijken van dag tot dag scherp of dat nodig is, maar daar zijn ziekenhuizen ontzettend terughoudend in."

Peter de Jager, hoofd van de ic in het Jeroen Bosch-ziekenhuizen in Den Bosch vindt dat politiek en de ziekenhuizen maanden geleden al landelijke plannen hadden moeten maken om de meivakantie goed door te komen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen