Transport Online - Regeringen in Spanje, Italië en Engeland tegen Super League

Regeringen in Spanje, Italië en Engeland tegen Super League

Regeringen in Spanje, Italië en Engeland tegen Super League
19-04-2021 19:36 | Sport | auteur ANP

ROME - De regeringen in Spanje, Italië en Engeland zien niets in de plannen voor een Super League in het Europese topvoetbal. De twaalf betrokken clubs, zes uit Engeland, drie uit Italië en drie uit Spanje, hoeven daarom in eigen land op geen enkele steun te rekenen voor hun revolutionaire competitie, die mogelijk al dit jaar van start moet gaan met in totaal twintig clubs.

"We volgen het debat rond dit project op de voet", zei de Italiaanse premier Mario Draghi, zelf fan van AS Roma. "De regering ondersteunt krachtig de standpunten van de Italiaanse en Europese voetbalautoriteiten om de nationale competities, de waarden en de sociale functie van sport te behouden."

De minister van sport in Spanje hield maandag spoedberaad met kopstukken van de Spaanse voetbalbond, La Liga en de drie betrokken clubs Real Madrid, FC Barcelona en Atlético Madrid. "We ondersteunen de Super League niet", liet de regering na afloop weten. Het kabinet voegde er nog wel aan toe dat de voorzitters van de drie clubs open leken te staan voor een dialoog over de heikele kwestie.

Eerder veroordeelde de Britse premier Boris Johnson de plannen voor een Super League scherp. "Dit raakt het nationale voetbal in het hart. De betrokken clubs moeten verantwoording afleggen aan hun fans en de hele voetbalgemeenschap voordat ze verdere stappen nemen. De plannen voor een Europese Super League zijn heel schadelijk en wij steunen de voetbalautoriteiten bij het nemen van actie."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen