Clicky


Ook proeffestival Startschotgala in Lichtenvoorde geannuleerd na ophef

Ook proeffestival Startschotgala in Lichtenvoorde geannuleerd na ophef
19-04-2021 17:39 | Binnenland | auteur ANP

LICHTENVOORDE - Ook het Startschotgala in Lichtenvoorde, een proefevenement van Fieldlab voor 10.000 bezoekers, gaat niet door. De organisatie heeft besloten het feest op 1 mei na alle ophef te annuleren. Eerder werd ook het Koningsdagfeest van Radio 538 afgeblazen.

Vanwege de "maatschappelijke discussie" heeft de organisatie, ook verantwoordelijk voor het festival de Zwarte Cross, besloten dat het evenement niet op 1 mei kan plaatsvinden. "We gaan nadenken over de mogelijkheden van dit evenement in de toekomst. Zodra wij hier meer nieuws over hebben, brengen wij dit zo snel mogelijk naar buiten."

Wat er nu gebeurt met de al gekochte kaarten, is nog niet duidelijk. Daar komt de organisatie "spoedig" op terug.

Burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre, waar Lichtenvoorde onder valt, laat weten dat ze begrip heeft voor het besluit van de organisatie.

Over de 538 Oranjedag ontstond de afgelopen dagen commotie. Medewerkers van het nabijgelegen Amphia Ziekenhuis startten zaterdag een petitie tegen het feest. Een ziekenhuis in de buurt van Lichtenvoorde liet weten bezorgd te zijn over het Startschotgala.