Clicky

 
Transport Online - Versoepelingen op komst: terrassen open en einde avondklok

Versoepelingen op komst: terrassen open en einde avondklok

Versoepelingen op komst: terrassen open en einde avondklok
19-04-2021 16:14 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - De terrassen kunnen waarschijnlijk vanaf 28 april onder voorwaarden weer open, en de avondklok wordt afgeschaft. Dat zal vermoedelijk de boodschap zijn van het kabinet op de persconferentie dinsdag, bevestigen ingewijden na berichtgeving van de NOS.

Het kabinet vergaderde maandag en zondag over de coronabestrijding. Na het Catshuisberaad van zondag werd in kabinetskringen al gesproken van "positieve signalen", hoewel de huidige besmettingscijfers nog niet direct aanleiding tot optimisme bieden.

Als er echter breder wordt gekeken naar de vaccinatiegraad, het aantal mensen dat corona heeft gehad, het verwachte positieve effect van beter weer op de besmettingen en een stabilisatie in de ziekenhuisopnames de afgelopen tijd, ziet het kabinet ruimte voor versoepeling.

Aan de heropening van de terrassen zou wel een eindtijd worden verbonden, klinkt het. Door deze stap zou waarschijnlijk ook weer een zwaarder beroep worden gedaan op handhavers. Dat zal een van de onderwerpen zijn waarover minister Ferd Grapperhaus (Justitie) maandag spreekt met de burgemeesters van het Veiligheidsberaad.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden