Transport Online - Negen personen in wietknipperij Veenendaal aangehouden na anonieme tip

Negen personen in wietknipperij Veenendaal aangehouden na anonieme tip

Negen personen in wietknipperij Veenendaal aangehouden na anonieme tip
19-04-2021 15:16 | Misdaad | auteur Redactie

VEENENDAAL - In een bedrijfspand aan de Bobinestraat in Veenendaal is na een anonieme tip een inval gedaan. Hierop zijn negen personen op heterdaad tijdens het knippen van wiettoppen aangehouden, meldt de politie.

Zondagmiddag rond 14:00 uur gingen agenten het pand binnen. Op de bovenverdieping bleek een grote knipruimte zitten. De verdachten zijn acht vrouwen en één man in de leeftijd van 30 tot 60 jaar, allen afkomstig uit Rhenen. Tijdens de doorzoeking is in totaal zo’n 20 kilo wiet gevonden en spullen om softdrugs te vervaardigen. Dit is allemaal in beslag genomen en zal worden vernietigd.

De actie was een samenwerking van gemeente, energiebedrijf Stedin en de politie. De burgemeester van Veenendaal heeft het pand aan de Bobinestraat per direct gesloten.

Criminelen maken geregeld gebruik van dienstverleners in de autobranche. Dit doen ze bijvoorbeeld om geld wit te wassen of door het inbouwen van geheime ruimtes in auto’s om zo drugs te vervoeren. Daarnaast worden autobedrijven gebruikt als locatie voor de opslag of productie van (soft)drugs, zoals in dit geval.

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,898
Diesel1,526

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen