Transport Online - Nieuwe zoektocht politie naar vermiste Sumanta Bansi uit Hoorn

Nieuwe zoektocht politie naar vermiste Sumanta Bansi uit Hoorn

Nieuwe zoektocht politie naar vermiste Sumanta Bansi uit Hoorn
19-04-2021 15:02 | Binnenland | auteur ANP

HOORN - Bij een nieuwe zoektocht naar het lichaam van de vermiste studente Sumanta Bansi uit Hoorn in recreatiegebied De Hulk in Scharwoude heeft de politie een voorwerp gevonden. Via Twitter laat de politie weten dat het om een onderdeel van een schep gaat die zij in het water heeft gevonden. "Dit onderdeel zou zeer belangrijk kunnen zijn voor ons onderzoek", schrijft de politie.

De politie zegt eerder al te concluderen dat het lichaam van Bansi zeer vermoedelijk begraven is en dat daarbij gebruik is gemaakt van een schep. De schep zou mogelijk zijn afgebroken en in het water zijn gegooid. Onderzocht wordt of dit onderdeel afkomstig is van de schep die is gebruikt bij het begraven van de studente.

Bij de zoektocht in De Hulk naar de sinds februari 2018 vermiste 23-jarige vrouw wordt zowel op het land als in het water gezocht. De politie heeft het te doorzoeken gebied afgezet.

De vermissing van Bansi is verschillende keren behandeld in Opsporing Verzocht. Ze verdween spoorloos. De politie stelde vrij snel vast dat ze waarschijnlijk het slachtoffer was geworden van een misdrijf en niet meer in leven zou zijn. Maar ondanks meerdere zoekacties in het Robbenoordbos in de kop van Noord-Holland en in het water langs de Afsluitdijk was haar lichaam onvindbaar.

Justitie presenteerde als motief voor de moord de zwangerschap van de studente. Ze was volgens justitie zwanger van Manodj B., waar zijn vader boos over was. Bij een eerdere zwangerschap had ze onder druk van de familie besloten tot abortus. Door de zwangerschap stond de eer van de Hindoestaanse familie B. op het spel.

Meerdere leden van de familie worden verdacht van betrokkenheid bij moord op de studente. Eén van hen, Manodj B., zit nog vast.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,898
Diesel1,526

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen