Clicky

 
Transport Online - De Jonge: dinsdag persconferentie, dan meer over mogelijke versoepelingen

De Jonge: dinsdag persconferentie, dan meer over mogelijke versoepelingen

De Jonge: dinsdag persconferentie, dan meer over mogelijke versoepelingen
19-04-2021 14:35 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet houdt dinsdag weer een persconferentie over de coronabestrijding. Dan moet duidelijk worden of volgende week de eerste versoepelingen worden doorgevoerd, zei minister Hugo de Jonge maandag na afloop van overleg met zijn collega's.

De eerste stap op het openingsplan dat het kabinet vorige week presenteerde gaat onder meer om het opheffen van de avondklok en het openstellen van terrassen in de horeca. Het kabinet had gehoopt die stap deze week te kunnen zetten, maar durfde het besluit daartoe vorige week nog niet aan.

Per week wordt nu bekeken wat er wel en niet kan. Daarbij is de ontwikkeling van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames leidend.

Volgens De Jonge waren de prognoses over de ziekenhuisopnames die het RIVM de afgelopen dagen gaf belangrijk, maar hij liep nog niet vooruit op het besluit van dinsdag. Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) zei eerder maandag dat het kabinet afgelopen weekeinde positieve signalen zag.

De Jonge heeft goede hoop dat de huidige piek de laatste zal zijn. "We mogen wel enige zekerheid ontlenen aan de vaccinatie", zegt hij. Hij wijst onder meer op de verpleeghuizen, waar de meeste bewoners zijn gevaccineerd en de sterfte sindsdien sterk is verminderd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden