Clicky


Vernieuwde SEAT Arona: nóg meer karakter

Vernieuwde SEAT Arona: nóg meer karakter
15-04-2021 14:26 | Bedrijfsauto Nieuws | auteur Redactie

LEUSDEN - Met een stevige update krijgt de SEAT Arona nu nóg meer karakter. De onderscheidend strakke looks komen in de vernieuwde versie van de compacte stads-SUV nog beter tot hun recht, zeker bij de nieuwe Xperience-uitvoering. Daarnaast heeft de Arona een nog luxer interieur, met alle voordelen van digitalisering en connectiviteit. Dankzij de geavanceerde assistentiesystemen hoort de nieuwe Arona tot de veiligste auto’s in zijn klasse. De marktintroductie in Nederland staat gepland voor medio zomer.

Dankzij diverse wijzigingen oogt de Arona nu nog strakker en sportiever. Dat komt bijvoorbeeld door de grille in 3D-design en door LED-koplampen, die nu op alle versies standaard zijn. Full LED-verlichting is optioneel leverbaar. Het nieuwe design ervan en een gewijzigde positie in de voorbumper dragen eveneens bij aan de stoere SUV-look. Aan de achterzijde vallen de nieuwe spoiler en diffuser op. Ook de handgeschreven typeaanduiding op de achterklep is nieuw. Voor het eerst is de Arona ook leverbaar in de Xperience-uitvoering. Robuuste accenten geven dit model een stoere offroad-uitstraling. Voor de Arona zijn ook nieuwe velgen beschikbaar (17 en 18 inch) en het kleurenpalet is uitgebreid met de tinten Dark Camouflage, Asphalt Blue en Sapphire Blue.

Revolutionair nieuw interieur

Het Arona-interieur met de comfortabele hoge zit krijgt een nog luxere uitstraling doordat het dashboard nu is uitgevoerd met zachte materialen én het nieuwe multifunctionele stuur, dat met nappaleder is bekleed. Ook hier is er een hoofdrol voor LED-technologie: de ventilatieroosters aan weerszijden van het dashboard zijn omringd door sfeervolle LED-verlichting. De kleur ervan is afhankelijk van de gekozen uitvoering. Diverse Arona-modellen beschikken nu ook over interieurverlichting achterin.

Het grote display van het infotainmentsysteem (standaard 8,2 inch, optioneel 9,2 inch) lijkt boven het dashboard te zweven. Door de centrale plaatsing ligt het perfect in het blikveld van de bestuurder. De Digital Cockpit met 10,25 inch display versterkt de moderne uitstraling nog eens.

Altijd online

In de Arona staat connectiviteit nu op een nog hoger niveau. Bedieningsgemak staat daarbij centraal. Dankzij het Full Link-systeem zijn smartphones eenvoudig draadloos te koppelen. De functies van Apple CarPlay of Android Auto zijn te bedienen via het multifunctionele stuur, het infotainmentsysteem én met de stem. Door ‘Hola Hola’ uit te spreken, activeert de bestuurder de stembediening. Hiermee kan bijvoorbeeld de navigatiebestemming worden ingevoerd en is verkeersinformatie op te vragen. SEAT CONNECT met ingebouwde eSim wordt standaard op de Arona. Hierdoor is eCall beschikbaar. Hiermee kan de auto automatisch een noodoproep versturen bij een ongeval.

Daarbij wordt relevante informatie (locatie van de auto, aantal inzittenden etc.) meegestuurd, zodat hulpdiensten snel en gericht in actie kunnen komen. Met de SEAT CONNECT app zijn ook diverse functies van de Arona op afstand te bedienen. Zo is de auto met de smartphone op afstand te ver-/ontgrendelen. Ook heel handig: met de app kan de claxon kort worden activeren. Zo wordt het makkelijk om de Arona op een druk parkeerterrein terug te vinden.

Next level veiligheidssystemen

Ook op het gebied van veiligheidssystemen legt de vernieuwde Arona de lat nog hoger, zeker in zijn klasse. Zo maakt Travel Assist het rijden in de Arona nog comfortabeler en relaxter. Dit systeem maakt semi-autonoom rijden mogelijk door de Adaptieve Cruise Control (ACC) en Lane Assist te combineren. Hierdoor kan de Arona automatisch een veilige afstand aanhouden tot voorgangers terwijl de auto tussen de wegmarkeringen blijft. Dankzij Verkeersbordenherkenning neemt de Arona bovendien de geldende snelheidslimiet in acht.

De Arona is er nu ook met Side Assist, het systeem dat de dode hoek ‘opheft’ met radarsensoren, die een bereik van 70 meter hebben. Als deze sensoren bij een rijbaanwissel een verkeersdeelnemer in de dode hoek opmerken, krijgt de bestuurder een waarschuwing. Met het handige Park Assist parkeert de Arona automatisch in. Ook de grootlichtassistent is nu leverbaar. Dat betekent dat de Arona het grootlicht automatisch dimt bij bijvoorbeeld tegemoetkomend verkeer.

Krachtig en efficiënt

De vernieuwde Arona is er met keuze uit twee direct ingespoten EcoTSI-motoren. De 1.0 EcoTSI met een vermogen van 70 kW/95 pk en een koppel van 175 wordt standaard geleverd met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De 1.0 EcoTSI met 81 kW/110 pk (maximaal koppel 200 Nm) heeft de comfortabele, automatische zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling.

Sinds 2017: de Arona

In 2017 maakte de Arona zijn opwachting in het gamma van SEAT. De compacte stads-SUV ontpopte zich direct tot een succes. Inmiddels zijn er al 350.000 Arona’s afgeleverd. In 2020 was hij het op één na bestverkochte model van SEAT.

De nieuwe Arona wordt geproduceerd in Barcelona. De marktintroductie in Nederland staat gepland voor medio zomer. Voorafgaand daaraan maakt SEAT de exacte specificaties en prijzen bekend.