Clicky


 


Chang-Hyeon Song benoemt tot President en hoofd nieuwe Hyundai TaaS-divisie

Chang-Hyeon Song benoemt tot President en hoofd nieuwe Hyundai TaaS-divisie
19-04-2021 13:56 | Bedrijfsauto Nieuws | auteur Redactie

SASSENHEIM - Hyundai Motor Group heeft Chang-Hyeon Song benoemd tot President en hoofd van de nieuwe TaaS-divisie. TaaS staat voor Transportation-as-a-Service en houdt zich bezig met de overgang naar autonome transportoplossingen in de snel veranderende mobiliteitssector.

Met TaaS gaat Chang-Hyeon Song zich richten op nieuwe concepten voor mobiliteitsdiensten. De nieuwe divisie heeft als missie om innovatie in toekomstige mobiliteit te realiseren. Ook heeft de divisie het voornemen een mobiliteitsecosysteem te creëren dat de samenwerking tussen verschillende spelers in de markt zal bevorderen.

President Chang-Hyeon Song heeft veel expertise in deze sector. Eerder was hij werkzaam bij vooraanstaande technologiebedrijven als Apple en Microsoft. Ook was hij CEO bij Naver Labs, de R&D-afdeling van het meest bezochte webportaal van Zuid-Korea, en Chief Technology Officer bij IT-concern Naver.

In 2019 begon Chang-Hyeon Song de transportation-as-a-service-startup 42dot, waar hij leiding gaf aan de ontwikkeling van een technologieplatform voor autonoom rijden en mobiliteit. De combinatie van de mobiliteitsexpertise van Hyundai Motor Group en de kennis van Chang-Hyeon Song moet resulteren in een reeks nieuwe TaaS-diensten.

"Hyundai Motor Group biedt zijn klanten graag innovatieve en waardevolle mobiliteitservaringen", aldus President Chang-Hyeon Song. "Door nauw samen te werken met de overheid en andere mobiliteitsbedrijven willen we met de nieuwe TaaS-divisie de basis leggen voor duurzame groei van de mobiliteitsindustrie."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions