Transport Online - Volkskrant biedt excuses aan voor spotprent De Hond

Volkskrant biedt excuses aan voor spotprent De Hond

Volkskrant biedt excuses aan voor spotprent De Hond
19-04-2021 11:37 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De Volkskrant heeft spijt van het publiceren van een karikaturale illustratie van Maurice de Hond maandag in de krant.

"Deze roept te veel herinneringen op aan de antisemitische karikaturen uit de nazi-tijd en had dus nooit gepubliceerd mogen worden. We bieden daarvoor onze excuses aan", aldus hoofdredacteur Pieter Klok.

Op een paginagrote karikatuur staat De Hond afgebeeld als poppenspeler die de touwtjes in handen heeft in de Deventer moordzaak. De opiniepeiler pleitte tijdens de behandeling van de zaak dat iemand anders de moord had gepleegd, dan degene die voor de moord werd veroordeeld. Op de site van de Volkskrant stond de illustratie ook, daar is de tekening verwijderd.

Op social media kwamen veel reacties op de spotprent. Onder anderen oud-PvdA-leider Lodewijk Asscher had er geen begrip voor. "Wie bij de @volkskrant had het briljante idee deze hufterige karikatuur te plaatsen op weg naar 4 mei?", aldus Asscher. De Hond reageerde zelf ook. "Misschien is hier wel een goed passend woord voor "kaltstellen". Want dat is wat de Volkskrant vanaf maart 2020 met mij heeft willen doen in het kader van #covid19."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen