Clicky


Grapperhaus en burgemeesters bespreken mogelijke versoepelingen

Grapperhaus en burgemeesters bespreken mogelijke versoepelingen
19-04-2021 10:07 | Coronavirus | auteur ANP

ARNHEM - Het Veiligheidsberaad van de 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio praat maandag met minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) over versoepelingen van de coronabeperkingen die vanaf 28 april mogelijk kunnen worden doorgevoerd. Vorige week beloofde het kabinet dat het elke week zal bekendmaken hoe het ervoor staat met de strenge maatregelen die nu gelden.

Veel burgemeesters zijn er voorstander van om in elk geval in de buitenlucht de teugels iets te laten vieren en bijvoorbeeld de terrassen weer te openen, zodat er geen ongeordende massa's mensen in parken gaan zitten bij mooi weer. Ze vinden dat het nodig is om stap voor stap enig risico te durven nemen, zeker nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn. De burgemeesters zullen ook de heropening van de horeca weer op tafel leggen, want dat kan volgens hen eerder dan het kabinet wil.

De voorgenomen informele ontmoeting van het Veiligheidsberaad met een deel van het kabinet inclusief demissionair minister-president Mark Rutte is even op de lange baan geschoven, zegt een woordvoerster. Die ontmoeting was afgesproken zodat sommige burgemeesters en bewindslieden elkaar wat beter zouden leren kennen. Er komt wel een nieuwe datum.