Clicky

 
Transport Online - Werkonderbreking bij CHEP wegens loonconflict

Werkonderbreking bij CHEP wegens loonconflict

Werkonderbreking bij CHEP wegens loonconflict
19-04-2021 09:41 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

TIEL/ZEVENAAR - Maandagmiddag 19 april om 13.00 uur na afloop van het ultimatum aan hun werkgever onderbreken de personeelsleden van CHEP in Tiel en Zevenaar hun werk. De langdurige cao-onderhandelingen zijn op niets uitgelopen. Peter Ansems, Bestuurder FNV Bouwen en Wonen: "We vragen vijf procent loon erbij voor de vitale werkers, zij komen niet verder dan één procent, onder inflatie dus."

CHEP is een beursgenoteerde Australische onderneming van verpakkingsmaterialen; Brambles. Het bedrijf is volgens eigen zeggen wereldleider. Voor de twee Nederlandse vestigingen is geen NOW steun aangevraagd. Ansems: "Dat was ook niet nodig want het gaat prima met het bedrijf. Dus kunnen zij hun personeel best een fatsoenlijk salaris betalen."

De werkonderbreking is de eerste actie. Ansems: "We gebruiken deze eerste actie om met elkaar te sparren over vervolgacties. Wat we gaan doen om de werkgever duidelijk te maken dat het ons ernst is. De verhoudingen zijn zoek. Ook deze mensen hebben gedurende pandemie gewoon doorgewerkt. En toch krijgen ze niks. Ja, een loonbod onder inflatie."

FNV heeft ook onderzoek gedaan naar de verhouding vaste en flexibele contracten. Ansems: "Op basis daarvan zijn wij tot de conclusie gekomen dat die verhouding behoorlijk scheef is. In Zevenaar is 75 procent vast en in Tiel 61 procent."

FNV vindt dat inhuur van uitzendkrachten bedoeld is voor het opvangen van piek en ziek. Ansems: "Daarom stellen wij voor in de cao op te nemen dat uitzendkrachten na een half jaar een contract krijgen aangeboden."

Bij CHEP werken in totaal 80 werknemers in Nederland. Voor CHEP Benelux werken zo’n 200 mensen in totaal. CHEP is marktleider in het verhuren van herbruikbare logistieke verpakking, zoals pallets, containers en plastic kratten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen