Transport Online - Vrouw (24) meermaals overreden door taxi, 6 verdachten nog vast

Vrouw (24) meermaals overreden door taxi, 6 verdachten nog vast

Vrouw (24) meermaals overreden door taxi, 6 verdachten nog vast
18-04-2021 20:04 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Zes verdachten die zaterdagavond zijn aangehouden nadat een taxi meerdere malen over een vrouw was heen gereden in Amsterdam, zitten zondagavond nog vast. De taxi reed over het 24-jarige slachtoffer uit Amsterdam heen, vermoedelijk vanwege een ruzie over de aankoop van een mobieltje.

Het slachtoffer werd aanspreekbaar naar het ziekenhuis gebracht. De 23-jarige bestuurder zit nog vast, net als vijf andere verdachten.

Vier omstanders, die het ongeval zagen gebeuren en insloegen op het voertuig, werden aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het gaat om twee 21-jarige en twee 22-jarige mannen uit Amsterdam. Ook werd een 64-jarige man aangehouden. Hij is inmiddels weer vrijgelaten, aldus een politiewoordvoerder. Er wordt nog onderzocht wat zijn rol was bij het incident.

Kort voordat de aanrijding op de Geraniumweg in Amsterdam-Noord plaatsvond, had de vrouw vermoedelijk ruzie over de aankoop van een mobieltje. Eerder op de avond had ze namelijk een mobiele telefoon gekocht via Marktplaats en die op de Ranonkelkade opgehaald. Omdat het geen echte telefoon bleek te zijn, ging ze volgens de politie terug naar de verkoper die in de auto zat, om verhaal te halen. Toen ontstond een conflict met de twee inzittenden van de auto. Naast de bestuurder is ook de 26-jarige bijrijder aangehouden. Ook hij zit nog vast.

De politie vraagt getuigen van het incident zich te melden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen