Clicky

 'Coronavaccincontract AstraZeneca met EU mogelijk niet verlengd'

'Coronavaccincontract AstraZeneca met EU mogelijk niet verlengd'
18-04-2021 18:57 | Coronavirus | auteur ANP/AFP

BRUSSEL - De Europese Unie bestelt mogelijk geen nieuwe coronavaccins van farmaceut AstraZeneca vanwege de herhaaldelijke vertragingen in de leveringen van het vaccin tegen het coronavirus. Dat heeft de Europese commissaris voor de Interne Markt Thierry Breton zondag gezegd tegen de Franse nieuwszender BFMTV. Volgens Breton moeten de producenten van vaccins precies leveren wat afgesproken is en zelfs meer.

Volgens Breton had de Europese Unie 120 miljoen doses besteld voor het eerste kwartaal en 180 miljoen doses voor het tweede kwartaal, maar zijn in het eerste kwartaal maar 30 miljoen doses geleverd. In het tweede kwartaal bleef het aantal doses steken op 70 miljoen. Dat heeft volgens Breton voor de problemen "die iedereen heeft kunnen zien" gezorgd. Breton liet doorschemeren dat het contract, dat op 30 juni afloopt, wellicht niet verlengd wordt.

Breton benadrukte wel dat er nog niks definitief is en gesprekken erover nog lopen. Volgens de eurocommissaris wordt er geen beslissing genomen vanwege epidemiologische of medische redenen. Wel zei hij dat op basis van de data de baten van het vaccin van AstraZeneca massaal opwegen tegen de ziekte.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions