Transport Online - 538 betreurt ophef rond Koningsdagfeest Breda

538 betreurt ophef rond Koningsdagfeest Breda

538 betreurt ophef rond Koningsdagfeest Breda
18-04-2021 15:04 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - Als het aan Radio 538 ligt, gaat het Fieldlab-proefevenement op de zaterdag voorafgaand aan Koningsdag in Breda vooralsnog gewoon door. De zender betreurt de ophef die is ontstaan, laat een woordvoerder van Talpa weten. "We snappen uiteraard onder welke hoge druk de zorg op dit moment staat."

Het aangekondigde feest op 24 april, dat plaats moet bieden aan 10.000 mensen op het Chasséveld, wordt online door een steeds groter groeiende groep afgekeurd. Chirurg Rogier Crolla en zijn medewerkers van het nabijgelegen Amphia Ziekenhuis in Breda hebben een petitie opgezet in een poging 538 Oranjedag af te blazen. Binnen 24 uur is de petitie meer dan 100.000 keer ondertekend.

Talpa benadrukt dat het evenement met goedkeuring van het kabinet wordt georganiseerd en dat de gemeente Breda graag gaststad is. "Fieldlab Evenementen brengt adviezen uit aan het kabinet om te kunnen werken aan de terugkeer van veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit, daar werken we graag aan mee. Zolang Fieldlab Evenementen en de landelijke overheid achter dit experiment staan, zijn wij vereerd om het op een verantwoorde manier uit te voeren."

De animo voor de toegangsbewijzen voor het evenement was enorm: meer dan 1 miljoen mensen probeerden een ticket te bemachtigen. De kaarten werden via loting verdeeld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen