Clicky

 
Transport Online - Prins Philip bijgezet in crypte Windsor Castle

Prins Philip bijgezet in crypte Windsor Castle

Prins Philip bijgezet in crypte Windsor Castle
17-04-2021 17:11 | Buitenland | auteur ANP

WINDSOR - [update 18:49 uur] Prins Philip, echtgenoot van de Britse koningin Elizabeth, is zaterdag bijgezet in de koninklijke grafkelder in St. George's Chapel in Windsor Castle, ten westen van Londen. Dat gebeurde na een dienst van 50 minuten die werd bijgewoond door slechts 30 gasten vanwege de coronacrisis.

De plechtigheid vond volledig plaats achter de muren van het kasteel. Het publiek was dringend verzocht weg te blijven in verband met de coronapandemie.

Prins Philip wordt na het overlijden van koningin Elizabeth, samen met haar, bijgezet in de kleine King George VI Memorial Chapel bij Windsor Castle. Daar liggen de ouders en de zus van Elizabeth ook.

Prins William en prins Harry, de kleinzonen van koningin Elizabeth en prins Philip, verlieten zaterdagmiddag samen de St. George's Chapel na de uitvaart. De twee broers liepen met Williams vrouw Catherine pratend de kapel uit.

Het was de eerste keer sinds een jaar dat William en Harry elkaar weer zagen. De twee broers, die uit elkaar zijn gegroeid, werden in de stoet achter de kist gescheiden door hun neef Peter Phillips, het oudste kind van prinses Anne. De relatie tussen Harry en William is al een tijd niet goed. In een interview met Oprah Winfrey vertelden Harry en zijn vrouw Meghan dat zij zich niet gesteund voelden door broer William. Meghan ontbrak bij de uitvaart. Omdat ze hoogzwanger is, raadde haar dokter Meghan af te vliegen.

Prins Philip overleed vorige week vrijdag op 99-jarige leeftijd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen