Clicky


Cambuur officieus gepromoveerd na winst op Helmond Sport

Cambuur officieus gepromoveerd na winst op Helmond Sport
16-04-2021 23:52 | Sport | auteur ANP

LEEUWARDEN - SC Cambuur is vrijdag officieus gepromoveerd naar de Eredivisie. Het elftal van trainer Henk de Jong won in eigen huis van Helmond Sport, 4-1. Het lijkt nu zeker dat de Friezen in de Keuken Kampioen Divisie bij de eerste twee eindigen.

Cambuur staat 15 punten voor op Almere City. Formeel zou de nummer 3 nog op gelijke hoogte kunnen komen. Het doelsaldo van de Friezen is ook nog aanmerkelijk beter. Almere City speelt zaterdag bij Go Ahead Eagles. Als de club niet wint, is Cambuur helemaal zeker van promotie.

Cambuur was vorig seizoen afgetekend koploper toen de competitie vanwege corona werd stilgelegd. De KNVB besloot vervolgens dat niemand zou promoveren of degraderen.

Mühren

Jelle Goselink zette Helmond Sport nog wel op voorsprong. Door Robert Mühren en Issa Kallon leidde Cambuur bij rust echter al. Na de hervatting maakte Mühren zijn 34e treffer van de competitie uit een strafschop. Daarna was er nog een eigen doelpunt van Alec Van Hoorenbeeck. Dat was meteen de 100e competitietreffer voor de Friezen.

"Geweldig", zei aanvoerder Erik Schouten bij ESPN. "Hier hebben we twee jaar op moeten wachten. Iedereen weet hoe het vorig seizoen is gelopen. We hebben geprobeerd dat van ons af te zetten, maar nu komt alle emotie er uit. Dat is logisch. Het was dit seizoen ook veel moeilijker. Iedereen verwachtte alles van ons, maar zo gemakkelijk was het niet. Maar nu zijn we er, dat is mooi."

Cambuur speelde in 2016 voor het laatst in de Eredivisie.