Clicky

 
Transport Online - 'EU komt met duurzaamheidsvoorwaarden transport en industrie'

'EU komt met duurzaamheidsvoorwaarden transport en industrie'

'EU komt met duurzaamheidsvoorwaarden transport en industrie'
16-04-2021 23:35 | Algemeen | auteur ANP/RTR

BRUSSEL - De Europese Unie maakt volgende week de voorwaarden bekend waaraan transport, industrie en gebouwen moeten voldoen om te worden aangemerkt als een duurzame investering. Een besluit om aardgas en kernenergie al dan niet als 'groen' te bestempelen wordt uitgesteld, omdat de EU-landen het daarover niet eens zijn. Dat meldt persbureau Reuters, dat een conceptdocument heeft ingezien.

Het label 'duurzaam' mag alleen worden toegekend aan die activiteiten die voldoen aan de doelstellingen van de EU om de uitstoot van broeikasgassen snel te verminderen. Het doel van de Europese voorwaarden is om groene activiteiten inzichtelijker en aantrekkelijker te maken voor investeerders.

Volgens Reuters omvat het document gedetailleerde definities van wat voortaan zal gelden als duurzaam in verschillende sectoren, zoals bij de productie van onder meer cement, staal en batterijen. De auto-industrie kan bijvoorbeeld vanaf 2026 alleen maar als groen worden bestempeld bij de productie van voertuigen die emissievrij zijn.

De EU-landen zijn verdeeld over de vraag of gasgestookte elektriciteitscentrales als groen moeten worden beschouwd. Aardgas wordt daarom waarschijnlijk later dit jaar, samen met kernenergie, in een afzonderlijk voorstel aan de orde gesteld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions