Clicky


 


Grote brand CCI Drachten, flink deel verwoest

Grote brand CCI Drachten, flink deel verwoest [+foto's]
16-04-2021 08:49 | Brand | auteur ANP

DRACHTEN - [update 09:44 uur] De brand die in de nacht van donderdag op vrijdag uitbrak in snoepfabriek CCI in Drachten is onder controle, meldt een woordvoerder van de brandweer. Een eerder verstuurd NL-Alert om omwonenden te waarschuwen voor de rookontwikkeling is ingetrokken. Wie geen last meer heeft van de rook, kan de ramen en deuren weer openen.

De brand brak omstreeks 01.45 uur uit in de snoepfabriek aan De Bolder in de Friese plaats. Toen de brandweer aankwam, was de brand al uitslaand. De brandweer heeft "met man en macht" het vuur bestreden, aldus de woordvoerder. Er werden onder meer acht brandweerauto’s, twee hoogwerkers en twee grote watertransporten en de bijbehorende brandweerlieden ingezet.

De brandweer zette in op het stoppen van de brand halverwege het pand. Dat is gelukt, aldus de zegsman. Het vuur woedde vooral in het magazijngedeelte. Een groot deel van het pand is afgebrand en kan als verloren worden beschouwd, de andere helft heeft behoorlijke schade opgelopen door water en rook. Tegen de Leeuwarder Courant zegt directeur Alfred Attema van CCI Candy dat gedacht wordt dat ongeveer 60 procent van het complex is gespaard, waaronder de productielijnen. Volgens de krant is CCI Candy bekend van onder meer de jelly bean-snoepjes.

Op het moment dat de brand ontstond, waren twaalf mensen in het pand aanwezig. Zij hebben de fabriek tijdig kunnen verlaten. Niemand is dan ook gewond geraakt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions