Clicky

 
Transport Online - Diverse gewonden door verschillende steekpartijen

Diverse gewonden door verschillende steekpartijen

Diverse gewonden door verschillende steekpartijen
15-04-2021 23:42 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - In Amsterdam, Utrecht, Schiedam en Enschede hebben donderdag steekpartijen plaatsgevonden waarbij in totaal zeker vijf mensen gewond zijn geraakt. De steekincidenten stonden los van elkaar, maar trokken veel aandacht van publiek en de politie en andere hulpdiensten hadden het er druk mee.

Op het Dubbelink in Amsterdam-Zuidoost werd donderdagmiddag een minderjarig meisje neergestoken. Een ander minderjarig meisje is volgens de politie aangehouden als verdachte. Het incident was in de buurt van het Bindelmeer College, maar of de meiden leerlingen zijn van de vmbo-school is niet bekendgemaakt. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht en was op dat moment bij bewustzijn.

Elders in Amsterdam, bij het Amstelstation, raakte een man gewond door een steekpartij. Twee verdachten zijn donderdagavond op metrostation Spaklerweg aangehouden. Naar een derde verdachte werd toen nog gezocht. Het metroverkeer lag vanwege de steekpartij en de zoektocht korte tijd stil.

Op en rond het station van Enschede werden donderdagavond vijf mannen opgepakt na een grote vechtpartij waarbij ook zou zijn gestoken. Twee mensen raakten gewond. Over de identiteit van verdachten en slachtoffers is niets bekendgemaakt. Veel treinreizigers waren getuige van het geweld. Direct na het voorval werd het treinverkeer van en naar Enschede enige tijd stilgelegd.

In een woning in de Waalstraat in Utrecht raakte een man ernstig gewond bij een steekpartij. Hij is in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht. De politie was donderdagavond nog op zoek naar de dader.

En in de Hoogstraat in Schiedam raakte donderdag aan het eind van de middag een vrouw zwaargewond door een steekpartij in een woning. Een hoogwerker van de brandweer moest eraan te pas komen om het slachtoffer naar beneden te brengen. Een verdachte heeft zich later bij de politie gemeld.

In alle gevallen is de politie nog bezig met onderzoek.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions