Clicky

 
Transport Online - D66-Kamerlid Sidney Smeets stapt op na beschuldigingen ongepast gedrag

D66-Kamerlid Sidney Smeets stapt op na beschuldigingen ongepast gedrag

D66-Kamerlid Sidney Smeets stapt op na beschuldigingen ongepast gedrag
15-04-2021 18:57 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - D66'er Sidney Smeets treedt terug als Tweede Kamerlid, meldt zijn partij. Smeets raakte deze week in opspraak door beschuldigingen van ongepaste seksuele avances richting minderjarige jongens.

De afgelopen dagen kwamen er verhalen van jonge mannen naar buiten die zeiden dat Smeets hen had benaderd, onder andere via Twitter. Bij sommige mannen zou het contact hebben plaatsgevonden toen ze minderjarig waren.

"Meerdere mensen verklaren contact met mij als ongewenst te hebben ervaren", schrijft Smeets in zijn verklaring. "Zoals ik ook gisteren al zei, ben ik daar erg van geschrokken, omdat het nooit mijn intentie is geweest."

Schade

Smeets zegt dat hij wil voorkomen "dat het aanzien van de Kamer en het belang van de partij schade wordt toegebracht. Daarom heb ik, na overleg met Sigrid Kaag, de Kamervoorzitter laten weten dat ik per direct mijn zetel ter beschikking stel en terugtreed als Kamerlid".

Partijleider Kaag laat weten het besluit van Smeets "ten volle" te respecteren en steunen.

"De afgelopen dagen hebben verschillende jonge mensen uit de lhbti-gemeenschap hun verhaal gedaan", aldus Kaag. "Dat laat voor mij zien dat er nog een wereld te winnen is als het gaat om de persoonlijke vrijheid en veiligheid van mensen. Ik vind het belangrijk dat we in Nederland de komende tijd werken aan een veiliger omgeving voor lhbti’ers, die in sommige situaties kwetsbaar zijn. Ook mijn partij wil en zal daaraan een bijdrage leveren."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden