Clicky

 
Transport Online - Grote integrale transportcontrole in Westelijk Havengebied Amsterdam

Grote integrale transportcontrole in Westelijk Havengebied Amsterdam

Grote integrale transportcontrole in Westelijk Havengebied Amsterdam
15-04-2021 17:30 | Controles | auteur Redactie

AMSTERDAM -  De politie heeft donderdagochtend een grootschalige integrale controle op transportvoertuigen uitgevoerd in het Westelijk Havengebied van Amsterdam. Bij de controle werden 26 processen verbaal opgemaakt voor diverse overtredingen. Ook werd een aanhouding verricht.

Van de 26 bekeuringen die de politie uitschreef, zijn acht verbalen opgemaakt voor het uitvoeren van transportwerkzaamheden zonder dat de chauffeur de juiste vergunning kon laten zien. Een 30-jarige Amsterdammer is aangehouden voor rijden onder invloed. Een andere man die gecontroleerd werd, had nog een boete van 1098 euro openstaan, die hij ter plaatse betaalde. Van verschillende voertuigen moesten defecten of, wanneer ze overbeladen waren, ter plaatse in orde gemaakt worden.

De ILT deelde vier processen-verbaal uit vanwege het ontbreken van een NIWO-vergunning. Dit waren allemaal koeriersbusjes. Standaard boete € 4.400. Het OM bepaald de uiteindelijke hoogte van de boete.

Het doel van de controle was enerzijds het vergroten van de verkeersveiligheid en anderzijds toezicht houden op personen- en goederenstromen in het havengebied. De politie voerde de controle samen met de Marechaussee, Douane, Inspectie Leefomgeving en Transport, Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en The Port of Amsterdam uit.

De verwachting is dat meerdere controles volgen, in samenwerking met andere overheidsdiensten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions