Clicky

 
Transport Online - Boete voor chauffeur en transportbedrijf na herhaaldelijke overbelading [+foto]

Boete voor chauffeur en transportbedrijf na herhaaldelijke overbelading

Boete voor chauffeur en transportbedrijf na herhaaldelijke overbelading [+foto]
15-04-2021 14:44 | Overtredingen | auteur Redactie

HETZERATH - De Duitse politie heeft op woensdag 14 april een overbeladen houttransport op de A1 nabij Hetzerath aangehouden. Het Nederlandse houttransport had boomstammen geladen in de buurt van Daun. Bij het wegen van het houttransport bleek een totaalgewicht van ruim 45 ton.

In totaal is 40 ton toegestaan. Het transport had een speciale vergunning om 44 ton te laden, maar aangezien dit gewicht eveneens werd overschreden, was de speciale vergunning ongeldig. Er was dus een overbelasting van meer dan tien procent, aldus de politie donderdag.

Nadat het houttransport was gewogen, werd verder rijden verboden. Door enkele boomstammen af te laden, kon de chauffeur zijn rit voortzetten.

Zowel de chauffeur als het transportbedrijf kunnen een boete verwachten. Het transportbedrijf ontvangt waarschijnlijk een hogere boete aangezien het niet de eerste keer was dat er bezwaar werd gemaakt tegen een houttransport van deze firma omdat het toegestane totaalgewicht werd overschreden.

In september 2020 werd een houttransport van hetzelfde transportbedrijf met ruim 47 ton gewogen.

Precies een week geleden stopten de agenten een houttransport, van een ander transportbedrijf, op de A1 bij Wittlich, dat ook was geladen met boomstammen en dat meer dan 45 ton woog in plaats van het toegestane totaalgewicht van 40 ton. Ook in dit geval waren de chauffeur en het bedrijf geen onbekenden voor de agenten - hetzelfde transportbedrijf werd 14 dagen eerder gestopt met eveneens aanzienlijke overbelasting.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden