Clicky

 
Transport Online - Waberer's investeert in 440 nieuwe vrachtwagens

Waberer's investeert in 440 nieuwe vrachtwagens

Waberer's investeert in 440 nieuwe vrachtwagens
15-04-2021 14:28 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BOEDAPEST - Ondanks dat we midden in een wereldwijde pandemie zitten is Waberer's International plc van plan een van zijn grootste investeringen ooit te doen. Het transportbedrijf moderniseert zijn vloot door de nieuwste Volvo- en Renault Trucks-modellen te bestellen en dit alles wordt gedaan binnen een recordbrekende investeringsovereenkomst van 12 miljard HUF, omgerekend bijna 33,5 miljoen euro.

De aankoop van deze nieuwe vrachtwagens is niet alleen gunstig voor de ambitieuze doelstellingen van het bedrijf om de uitstoot te verminderen en het brandstofverbruik te verlagen, maar het tilt het comfort van de chauffeur ook naar een nog hoger niveau met uitstekende rijeigenschappen en veiligheid. De nieuwe modellen zullen in de tweede helft van dit jaar in binnen- en buitenland worden ingezet.

De vernieuwing van de vloot  bestaat uit 250 vrachtwagens van de nieuwe generatie Volvo en nog eens 190 van de nieuwste TCK Evolution-modellen van Renault.

De Volvo- modellen zullen van de nieuwste, gloednieuwe generatie vrachtwagens van de Zweedse producent zijn, die in 2020 op de markt werden gebracht. De Volvo FH-vrachtwagens met 460 pk (2 600 Nm) D13TC-motoren (Turbo Compound) zorgen ervoor dat het brandstofverbruik tot 10 procent wordt verlaagd vergeleken met de vorige modellen, met behoud van dezelfde hoge gemiddelde snelheden. De nieuwe Volvo-trucks die Waberer heeft besteld zijn uitgerust met de grootste Globetrotter XL-cabines, het volledige veiligheidspakket, de nieuwe parkeerkoeler, 4 batterijen, 9-inch touchscreen zijschermen met internetverbinding en de nieuwe led-grootlichtkoplampen.

Waberer's-Szemerey Logistics (WSZL) en Waberer's International zullen de nieuwste TCK Evolution 2021-modellen van Renault Trucks ontvangen. Om het welzijn van de chauffeurs te verhogen en de veiligheid te verbeteren, heeft Renault Trucks belangrijke ontwikkelingen doorgevoerd op het gebied van zowel rijcomfort als cabinecomfort. Enkele van deze gloednieuwe verbeteringen zijn onder meer een verstelbare stuurkolom, LED-koplampen, extra en geoptimaliseerde opbergruimtes, een geavanceerd Serenity-bed en de nieuwste veiligheidssensoren.

Hoewel beide bovengenoemde producentenbedrijven een lange en vruchtbare werkrelatie hebben met de Waberer's Group, heeft Volvo Trucks Hongarije sinds 2018 geen order ontvangen die zo groot is, noch van Waberer's, noch van andere Hongaarse transportbedrijven. Dit is verreweg de grootste order ook in de geschiedenis van Renault Trucks, die ook al 20 jaar een samenwerking met WSZL koesteren.

Foto's

 • Hendrik Kelholt
  Hendrik Kelholt
 • Lelieveld Transport
  Lelieveld Transport
 • DHL
  DHL
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden