Grote steun voor campagne tegen de Blankenburgtunnel

Grote steun voor campagne tegen de Blankenburgtunnel
22-09-2011 17:26 | Algemeen | auteur de redactie
ROTTERDAM - Het verzet tegen de Blankenburgtunnel groeit. In een paar weken tijd is het aantal handtekeningen tegen de omstreden snelweg door Midden-Delfland verdubbeld. Het aantal steunbetuigingen is de 20.000 gepasseerd. De omwonenden geven hiermee een duidelijk signaal af richting minister Schultz die aan het eind van dit jaar zal gaan kiezen of de Nieuwe Westelijke Oeververbinding in de vorm van een Blankenburgtunnel of een Oranjetunnel aangelegd gaat worden.

Omdat de Blankenburgtunnel dwars door het open en groene gebied tussen Vlaardingen en Maassluis loopt, heeft deze snelweg van twee keer drie rijbanen grote gevolgen voor natuur, recreatie en leefbaarheid in het gebied. Het massale protest tegen de weg is dan ook niet verwonderlijk. Steeds meer mensen realiseren zich wat het betekent als er nog een snelweg bij komt in een gebied waar de leefbaarheid toch al onder druk staat door de industrie langs de Nieuwe Waterweg en de snelwegen A20 en A4. Bovendien zal de weg belangrijke weidevogelgebieden gaan aantasten.

Met de handtekeningen wordt duidelijk gemaakt hoeveel maatschappelijk verzet er tegen de Blankenburgtunnel bestaat waardoor minister Schultz hopelijk niet voor deze weg van de meeste weerstand zal gaan kiezen. De campagne tegen de Blankenburgtunnel is een initiatief van onder andere Milieudefensie, Actiecomité Blankenburgtunnel Nee, Natuurmonumenten, Groeiend Verzet en Milieufederatie Zuid-Holland. De organisaties blijven de komende weken door gaan met handtekeningen verzamelen tegen de Blankenburgtunnel.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden