Clicky


Nieuwe MAN TGX volumecombi voor Greif Tholu

Nieuwe MAN TGX volumecombi voor Greif Tholu
15-04-2021 09:59 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

LEUSDEN - Greif Tholu is een specialist in industriële verpakkingen die wereldwijd actief is. In Nederland heeft het bedrijf diverse vestigingen en een eigen wagenpark waar meest met LZV’s ( lange en zware voertuigcombinaties) en volumecombi’s wordt gereden. Voor die laatste inzet heeft Greif nu een nieuwe MAN TGX in gebruik genomen.

Dat de MAN TGX ook als bakwagen een vanzelfsprekendheid is, is voor Greif zonneklaar. “Als Tholu zitten we al lang in het vervoer van verpakkingen, meest IBC’s. Tholu is in 2019 overgenomen door Greif, een bedrijf dat een echte wereldspeler is. Tholu heeft altijd zelf het vervoer van verpakkingsmateriaal verzorgd”, zegt Arnold Thomassen, die Operations Manager is bij het bedrijf.

“Daardoor kennen we Roordink Bedrijfswagens al meer dan 25 jaar. Met de nieuwe generatie MAN-trucks is dit merk wat ons betreft weer helemaal ‘in the picture’, zoals dat heet.”

De nieuwe bakwagen is van het type 26.430 6x2-4 LL, een rondom luchtgeveerde drie-assige bakwagen met gestuurde laatste as, en werd helemaal opgebouwd in Nederland onder supervisie van Roodink. Voorzien van een grootvolumeopbouw biedt dit type MAN een klant als Tholu het gewenste maximale laadvolume. “In ons werk wordt vaak met wissellaadbakken gereden. De hele logistiek is hierop afgestemd en is daarom effectief: chauffeurs kennen nauwelijks wachttijden, klanten worden snel bediend. Hier in Ede reinigen we veel IBC’s en die rijden we vervolgens weer naar onze klanten toe”, legt Thomassen uit.

Uitstraling, comfort

“Met name wat uitstraling betreft is deze nieuwe MAN er flink op vooruitgegaan”, erkent Thomassen. “De cabine is in alle opzichten verbeterd. Ook het interieur en de veiligheidselektronica horen helemaal bij deze tijd.” Zijn chauffeur is het hiermee eens. “Bovendien heb ik meer ruimte om spullen op te bergen en is het slaapgedeelte eveneens ruim in deze cabine.”

De bakwagencombi wordt zowel nationaal als internationaal ingezet. “Intensief werk, waarbij we zodanig plannen, dat leeg rijden zoveel mogelijk wordt vermeden.” Tholu heeft meerdere MAN’s in de vloot, die in de regel voor onderhoud naar Roordink Bedrijfswagens in Barneveld of Veenendaal gaan. “Onze trucks rijden gemiddeld genomen 120.000 kilometer per jaar. Dat komt neer op één werkplaatsbezoek per jaar waarbij een grote beurt wordt gecombineerd met een APK-keuring.” 

Vergroenen

Greif Tholu beoogt haar activiteiten verder te vergroenen. “Daarmee waren we als Tholu al een flink stuk op weg. Wij zitten sinds 2013 op deze locatie die sindsdien bijna twee keer zo groot is geworden. Daardoor kunnen we sneller en effectiever werken. De nieuwe truckgeneratie van MAN past hier naadloos bij: de nieuwe truckgeneratie is zuiniger, de chauffeur is er blij mee, en we rijden met een heus visitekaartje van de zaak voor bij onze klanten.”

Foto's

  • Van A naar Peter
  • Doornbos
    Doornbos
  • Ntur
    Ntur
  • Ntur
    Ntur
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions