Clicky

 
Transport Online - Ontvoerde crew olietanker Davide B vrijgelaten

Ontvoerde crew olietanker Davide B vrijgelaten

Ontvoerde crew olietanker Davide B vrijgelaten
14-04-2021 23:50 | Piraterij | auteur ANP

BARENDRECHT - De vijftien bemanningsleden van olietanker Davide B, die 11 maart voor de kust van het West-Afrikaanse Benin werden ontvoerd, zijn vrijgelaten. Volgens de Nederlandse rederij De Poli verkeren ze "in relatief goede conditie gezien de moeilijke omstandigheden waarin ze de afgelopen weken hebben gezeten". Ze hebben medische controles ondergaan en worden gerepatrieerd naar hun thuisland.

Chiara de Poli, directeur van De Poli Tankers, zegt opgelucht en opgetogen te zijn dat de bemanningsleden veilig zijn en kunnen terugkeren naar hun families in Oost-Europa en de Filipijnen. "De afgelopen weken waren voor iedereen een buitengewoon moeilijke periode, in het bijzonder voor onze 15 zeevarenden en hun gezinnen. We bewonderen onze bemanningsleden voor hun moed in deze periode en bedanken hun families voor hun geduld en veerkracht in een tijd van grote onzekerheid." De bemanningsleden hebben volgens een woordvoerder van de rederij inmiddels contact met hun families gehad.

De voorlichter zegt dat ze "met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid" vast hebben gezeten in Nigeria. "Na lange en vele gesprekken met de kidnappers zijn ze uiteindelijk vrijgelaten." Of er losgeld is betaald, wil hij niet zeggen. "Daar doen we geen uitspraken over."

Davide B, dat onder Maltese vlag vaart, was onderweg van Riga (Letland) naar Lagos (Nigeria) toen het werd overvallen. Vijftien bemanningsleden werden ontvoerd, zes anderen mochten aan boord blijven. Zij voeren de olietanker onder escorte naar een veiliger gebied. De piraten lieten de lading ongemoeid. Onder de bemanningsleden waren geen Nederlanders, wel Filipijnen en Oost-Europeanen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions