Transport Online - Hapag-Lloyd bestelt 150.000 TEU standaard- en koelcontainers

Hapag-Lloyd bestelt 150.000 TEU standaard- en koelcontainers

Hapag-Lloyd bestelt 150.000 TEU standaard- en koelcontainers
14-04-2021 19:19 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

HAMBURG - In het licht van de huidige situatie voert Hapag-Lloyd de investering in zijn containervloot nogmaals op, vergelijkbaar met wat de containerscheepvaartmaatschappij in 2020 deed in zijn eerste reactie op de pandemie, aangezien het vandaag de dag aanzienlijk meer nodig heeft dan het normale aantal containers om hetzelfde volume te vervoeren omdat containers langer onderweg zijn en er een enorm tekort aan containers is wereldwijd.

De containerrederij heeft 150.000 TEU uit China besteld, zowel gewone containers als state-of-the-art reefercontainers. Een deel van de containers is al geleverd aan Hapag-Lloyd en geïntegreerd in haar bestaande containervloot in het eerste kwartaal van 2021, maar de meeste zullen naar verwachting in de komende maanden worden geleverd. Daarnaast heeft Hapag-Lloyd 8.000 TEU aan speciale containers besteld om te gebruiken voor overmaatse of gevaarlijke goederen.

“De containerrederij kent momenteel een ongekende vraag, wat heeft geleid tot een tekort aan containers over de hele wereld. Met zijn recente containerorders draagt ​​Hapag-Lloyd bij aan inspanningen om de huidige situatie te verlichten en zal het zijn klanten een veel betere service kunnen bieden ”, zegt Rolf Habben Jansen, CEO van Hapag-Lloyd.

De investeringen bedragen ongeveer 550 miljoen dollar, waarmee het een van de grootste containerorders in de geschiedenis van Hapag-Lloyd is.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
 • J.Roeland
  VAN DER MOST

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,895
Diesel1,525

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen