Clicky


GRIP1 na grote brand in meubelmakerij in Gaanderen

GRIP1 na grote brand in meubelmakerij in Gaanderen [+video]
14-04-2021 14:27 | Binnenland | auteur Redactie

GAANDEREN - In een meubelmakerij aan de Ribesstraat in Gaanderen woedt een grote uitslaande brand. 

De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand. Vanwege de enorme rookontwikkeling midden in het dorp en de mogelijkheid om effectief met alle partijen te kunnen overleggen is er ook GRIP 1 afgegeven. De zwarte rook die vrij komt bij de brand slaat neer in de woonwijken in het noord-oosten van Gaanderen. De brandweer voert metingen uit in het dorp.

Meerdere blusvoertuigen zijn opgeroepen. Het bedrijf is ontruimd. Er zijn voor zover bekend geen slachtoffers.

Bij de brand is sprake van veel rookontwikkeling. De veiligheidsregio geeft het advies om uit de rook te blijven en ramen en deuren gesloten te houden en eventuele ventilatie uit te zetten. Ook roept de woordvoerder op niet naar de brand te komen vanwege de coronaregels, maar ook omdat de hulpdiensten daar last van kunnen hebben.

[update 16:00 uur] De brandweer is het vuur in Gaanderen met veel materieel aan het bestrijden, echter het bedrijfspand moet als verloren worden beschouwd. Omdat er nog steeds flink rook vrij komt blijft het NL-alert van kracht.

Het treinverkeer rijdt over het traject langs Gaanderen met lastgeving. Er wordt, zolang het incident duurt, niet gestopt op station Gaanderen, meldt de woordvoerder.