Transport Online - Verdachte aangehouden vanwege voorbereiden terroristisch misdrijf

Verdachte aangehouden vanwege voorbereiden terroristisch misdrijf

Verdachte aangehouden vanwege voorbereiden terroristisch misdrijf
14-04-2021 14:01 | Binnenland | auteur Redactie

BEESEL - De politie heeft zaterdagavond in de gemeente Beesel een 18-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Ook wordt hij verdacht van deelname aan een terroristische organisatie, meldt het Openbaar Ministerie woensdag.

De verdenking is dat de man deelnemer was van een chatgroep op Telegram waarin instructies voor het maken van explosieven en bomgordels gedeeld werden. In Frankrijk is begin april een deelnemer uit het chatgroepje aangehouden, omdat er aanwijzingen waren dat deze een zelfmoordaanslag op een kerk wilde plegen. Bij een huiszoeking werd onder andere een zelfgemaakt explosief aangetroffen.

Het strafrechtelijk onderzoek in Nederland begon met informatie van de AIVD.  Bij een doorzoeking van de woning van de man zijn geen wapens of explosieven aangetroffen. Het verdere onderzoek richt zich onder meer op de vraag wat de rol van de verdachte is geweest binnen de chatgroep. De man is woensdag door de rechter-commissaris in Rotterdam voor twee weken in bewaring gesteld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,895
Diesel1,525

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen