Clicky

 
Transport Online - Contargo Industriepark Frankfurt-Höchst brengt Nieuwe Zijderoute naar metropoolregio Frankfurt/Rhein-Main

Contargo Industriepark Frankfurt-Höchst brengt Nieuwe Zijderoute naar metropoolregio Frankfurt/Rhein-Main

Contargo Industriepark Frankfurt-Höchst brengt Nieuwe Zijderoute naar metropoolregio Frankfurt/Rhein-Main
14-04-2021 11:39 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

FRANKFURT AM MAIN - Op de containerterminal van Contargo in het industriepark Frankfurt-Höchst is begin april voor het eerst een trein uit de Chinese provinciehoofdstad Jinan aangekomen. Ook de regio Frankfurt is nu verbonden met de ‘Nieuwe Zijderoute’. De komende weken zullen er nog veel meer treinen uit China in Frankfurt arriveren.

De containers doen er 18 tot 20 dagen over om per spoor vanuit Jinan naar Frankfurt am Main te komen. De eerste trein van spooroperator FELB kwam op 3 april stipt op tijd aan op de terminal van Contargo Industriepark Franfurt-Höchst. Hij bracht 44 containers (40 ft) mee met consumentengoederen uit China. Contargo verzorgde de overslag en het verdere transport naar de klant.

"Eindelijk is ook de Rijn-Main-regio aangesloten op de Nieuwe Zijderoute”, zegt Kawus Khederzadeh, managing director bij Contargo Industriepark Frankfurt-Höchst GmbH.

"Veel schepen uit het Verre Oosten zijn overboekt en binnenschepen moeten in de westelijke zeehavens lang wachten op de afhandeling. De tarieven voor zeevracht zijn enorm gestegen en in de zeehavens komt men nauwelijks nog aan containers. Een aantal van onze klanten zoekt dan ook naar een alternatief. Dit wordt steeds dringender, aangezien de file op het Suezkanaal de komende weken haveninstallaties en verkeersinfrastructuur extra onder druk zal zetten. Een goed moment om over te stappen naar het spoor."

Op de terminal in Frankfurt zullen voortaan niet alleen twee tot drie keer per maand treinen uit Jinan aankomen. De komende weken worden er treinen uit verschillende regio’s in China verwacht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions