Clicky

 
Transport Online - ILT haalt gevaarlijke huismerktoners voor printers van de markt

ILT haalt gevaarlijke huismerktoners voor printers van de markt

ILT haalt gevaarlijke huismerktoners voor printers van de markt
14-04-2021 11:35 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft een inspectie uitgevoerd op toners van verschillende huismerken. Deze toners worden gebruikt in laserprinters. Bij vijf huismerktoners van twee bedrijven werd een te hoge concentratie gevaarlijke stoffen aangetroffen. De aanbieders hebben deze huismerktoners inmiddels van de markt gehaald en mogen deze toners niet meer verkopen. De toners die ze nog in voorraad hadden, zijn retour naar de producent of een erkend verwerker gegaan. De kosten hiervoor zijn voor rekening van de aanbieders. 

In totaal testte de ILT 35 huismerktoners die door zeven bedrijven op de Nederlandse markt werden  aangeboden. Het bleek dat vier van die huismerken een te hoge concentratie bevatten van de verboden stof bromide (een vlamvertrager). Daarnaast trof de inspectie bij één huismerktoner de verboden stof lood aan.

In elektrische en elektronische apparatuur kunnen stoffen zitten die gevaarlijk zijn voor mens en milieu. Fabrikanten, importeurs en distributeurs dienen ervoor te zorgen dat hun producten deze gevaarlijke stoffen niet bevatten en/of de toegestane maximale concentratie van deze stoffen niet overschrijden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions