Clicky

 
Transport Online - easyJet verwacht vanaf eind mei herstel

easyJet verwacht vanaf eind mei herstel

easyJet verwacht vanaf eind mei herstel
14-04-2021 09:04 | Algemeen | auteur ANP/RTR

LONDEN - Budgetluchtvaartmaatschappij easyJet denkt vanaf eind mei weer meer te kunnen vliegen. Dan mogen Britten weer naar het buitenland en de prijsvechter ziet ook dat andere landen dan weer op grotere schaal vliegen mogelijk willen maken. Topman Johan Lundgren voorziet dat heel Europa aan het begin van de zomer weer open kan.

EasyJet denkt in het kwartaal van april tot en met juni tot een vijfde van de passagiers te kunnen vervoeren die in dezelfde periode in 2019 met de maatschappij vlogen. Dat begint naar verwachting nog laag, maar in juni zou het al om ruim een kwart moeten gaan, geeft Lundgren aan. "Het is moeilijk om daar nu al heel concrete voorspellingen voor te doen, want mensen boeken momenteel maar kort voor vertrek."

Waar easyJet vanaf mei heen kan vliegen, ligt volgens de topman aan de Britse regering. "Maar ik zie geen reden waarom het grootste deel van Europa in de zomer niet weer groen kan zijn." Lundgren pleit er ook voor om geen verplichte tests te eisen voor reizigers uit 'groene' landen. "De kosten zijn fors en zorgen voor een extra barrière voor sommige reizigers."

Besparen van kosten

In de eerste drie maanden van dit jaar vervoerde easyJet nog 9 procent van het aantal reizigers in 2019 door strenge lockdowns. In heel het winterseizoen, dat in oktober begon, kwam easyJet uit op 14 procent.

Het Britse bedrijf is al sinds het begin van de coronacrisis bezig met het besparen van kosten en dat ging sneller dan verwacht. EasyJet verlaagde zijn kosten met meer dan de helft en hield daardoor het brutoverlies in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar beperkt tot tussen de 690 miljoen en 730 miljoen pond. Dat is tussen de 795 miljoen en 841 miljoen euro.

EasyJet heeft nog 2,9 miljard pond aan geld voorhanden en denkt te kunnen profiteren als er weer meer gevlogen kan worden. Door de kostenbesparingen verwacht het bedrijf dat al snel winstgevend te kunnen doen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,924
  Diesel1,726

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions