Clicky

 
Transport Online - Export groeit met 4,5 procent in februari

Export groeit met 4,5 procent in februari

Export groeit met 4,5 procent in februari
14-04-2021 08:39 | Exportcijfers | auteur Redactie

DEN HAAG - Het volume van de goederenexport was in februari 4,5 procent groter dan in februari 2020, meldt het CBS. Dat is de grootste groei na 2019. Er zijn in februari vooral meer machines en chemische producten geëxporteerd. Het volume van de import was in februari 5,8 procent groter dan een jaar eerder.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in april gunstiger dan in februari.

Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in april gunstiger dan in februari. Dat komt vooral doordat de stijging van de wisselkoersen kleiner was. Ook verbeterde het producentenvertrouwen in Duitsland en de eurozone opnieuw en waren de Nederlandse en Europese ondernemers in de industrie minder negatief over hun buitenlandse orderpositie.  

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden