Clicky

 
Transport Online - Drie Colombianen in bewaring na aantreffen groot crystal meth-lab Arnhem

Drie Colombianen in bewaring na aantreffen groot crystal meth-lab Arnhem

Drie Colombianen in bewaring na aantreffen groot crystal meth-lab Arnhem
13-04-2021 20:00 | Misdaad | auteur Redactie

ARNHEM - Op verdenking van betrokkenheid bij de productie van crystal meth blijven drie Colombiaanse mannen veertien dagen in bewaring. Dat heeft de rechter-commissaris in ’s-Hertogenbosch vandaag bevolen. De drie zijn aangehouden, na het op 8 april aantreffen van een zeer groot professioneel synthetisch drugslaboratorium in een loods op een groot industrieterrein in Arnhem. 

Er is in totaal ruim 600 kilo aan metamfetamine aangetroffen en in beslag genomen, in de vorm van kristallen, poeder en vloeistof. De straatwaarde bedraagt meerdere miljoenen euro’s, meldt het Openbaar Ministerie. 

De bij de politie binnengekomen informatie dat er een lab zou zitten in het loodsencomplex, vormde de start van het onderzoek onder gezag van het Landelijk Parket. Bij de inval door de Dienst Speciale Interventies van de Landelijke Eenheid op 8 april is een gepantserd voertuig ingezet, een bearcat. 
 
Het lab was slechts toegankelijk via een enkele zeer goed verborgen gehouden toegang. Die toegang zat goed verstopt achter een dubbele wand in een ‘kantoorruimte’. De verborgen ruimte waarin het synthetische drugslaboratorium was ingericht, bevindt zich centraal in een van de loodsen in het loodsencomplex.

De ruimte was ingericht ten behoeve van de productie van metamfetamine en voorzien van een afzuiginstallatie met diverse koolstoffilters. De politie spreekt van een indringende acetongeur die er hing, vergelijkbaar met de geur van nagellakremover. Aceton is een oplosmiddel dat wordt gebruikt bij de bewerking van metamfetamine. 

In het lab waren diverse goederen en chemicaliën opgeslagen, waarop de politie beslag heeft gelegd. Er stonden blauwe vaten, tonnen met als opschrift ‘aceton’, jerrycans, diepvrieskisten, koelemmers, koelboxen en meer spullen die kenmerkend zijn voor de productie van metamfetamine. Er zijn ook slaapplekken aangetroffen en een keukentje in het lab. De aangetroffen goederen, chemicaliën, productiemiddelen en productieopstellingen zijn typisch voor de grootschalige bewerking van metamfetamine. 

Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen zijn drie dagen bezig geweest met de ontmanteling van het lab. Een speciale bewakingseenheid van de politie heeft het pand die dagen bewaakt.  

Een 34-jarige verdachte die zich verborgen hield in een systeemplafond, viel daar uit en is door het Speciale Interventieteam van de Landelijke Eenheid aangehouden. De twee andere verdachten zijn de dag erna, 9 april, aangehouden bij de loodsen op het industrieterrein. Zij hebben zich vermoedelijk schuilgehouden in het enorme loodsencomplex. De aangehouden verdachten hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

Het loodsencomplex is grotendeels vervallen. Een deel staat leeg of wordt verhuurd als opslaglocatie voor bijvoorbeeld voertuigen en boten. Het onderzoek gaat verder.

 

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,138
Diesel1,830

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats