Clicky

 
Transport Online - Kabinet wil nu met vijf stappen coronaregels versoepelen

Kabinet wil nu met vijf stappen coronaregels versoepelen

Kabinet wil nu met vijf stappen coronaregels versoepelen
13-04-2021 19:51 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Niet met een routekaart, maar met een openingsplan wil het kabinet nu perspectief bieden en aangeven wanneer de coronaregels worden losgelaten. In vijf stappen moet steeds meer kunnen, afhankelijk van het aantal bezette bedden op de intensive care en het percentage Nederlanders dat is gevaccineerd tegen corona.

Dit stappenplan presenteerde het kabinet dinsdag tijdens de persconferentie. Er staan data bij de stappen, maar dat zijn eerder richtlijnen. "We gaan sneller als het kan en langzamer als het moet. Het geeft richting. Op welke datum we het kunnen loslaten is geen zekerheid en geen belofte, daarvoor is het virus te onvoorspelbaar", zei coronaminister Hugo de Jonge.

Vanuit de Tweede Kamer klonk eerder juist kritiek dat het kabinet met data kwam, die achteraf toch moesten worden aangepast. Het kabinet zei in maart bijvoorbeeld dat de terrassen mogelijk al begin april open konden. Volgens de routekaart kunnen restaurants en kroegen en de terrassen mogelijk onder voorwaarden open op 28 april. Dan zou ook de avondklok van tafel kunnen, die al sinds januari geldt. Ook zouden mensen dan niet één maar twee mensen per dag thuis mogen ontvangen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden