Clicky

 
Transport Online - Stakingsdreiging Rotterdamse haven afgewend, sjorcao's afgesloten

Stakingsdreiging Rotterdamse haven afgewend, sjorcao's afgesloten

Stakingsdreiging Rotterdamse haven afgewend, sjorcao's afgesloten
13-04-2021 18:45 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

ROTTERDAM - De stakingsdreiging van sjorders in de Rotterdamse haven is afgewend nu het vakbond FNV is gelukt cao's te sluiten voor medewerkers van twee grote sjorbedrijven. De sjorders, die verantwoordelijk zijn voor het vastzetten van scheepsladingen bij met name containers, hadden een conflict over loon en een regeling voor zwaar werk. Eerder stelden de medewerkers hun werkgevers voor een ultimatum en zeiden ze acties voor te bereiden. Die acties zijn nu van de baan.

Volgens de vakbond is het gelukt om eerder stoppen met werken en loonsverhogingen te regelen voor de medewerkers van sjorbedrijven Matrans Marine Services (MMS) en International Lashing Service (ILS). Bij beide bedrijven werken circa 650 mensen.

In de cao's, die een looptijd van vier jaar hebben en ingaan per 1 januari 2021, is een loonsverhoging van 1,5 procent per jaar en een inflatiecorrectie van 1,5 procent per jaar afgesproken. Dat komt volgens vakbondsbestuurder Niek Stam van FNV Havens neer op een loonsverhoging van 12 procent in totaal. Ook kunnen medewerkers eerder met pensioen. Stam zegt "zeer blij" te zijn met het resultaat.

In een eerdere onderhandeling gaf ILS aan dat de kosten voor een nieuwe cao met afspraken over het eerder stoppen met werken en loonsverhogingen veel te hoog zouden worden. Als de onderhandelingen met ILS en MMS spaak waren gelopen, had dat gevolgen kunnen hebben voor de afwikkeling van de aankomst van veel containerschepen die eerder stillagen door de blokkade in het Suezkanaal en nu naar Rotterdam komen.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats