Clicky


 


Belgische politie houdt transportcontrole in Mechelen en Willebroek

Belgische politie houdt transportcontrole in Mechelen en Willebroek
13-04-2021 14:10 | Controles | auteur Redactie

MECHELEN/WILLEBROEK - Op maandag 12 april voerde de Belgische politie controles uit op het vrachtvervoer.

Bij de diverse controles werden meerdere overtredingen geconstateerd. Zo was er een vrachtwagencombinatie dat aan de voorkant was voorzien van een oranje bord om aan te geven dat deze gevaarlijke stoffen vervoert (ADR). De oplegger was echter geladen met kalksteentjes en dus niet met gevaarlijke goederen. Dit betreft een inbreuk op de ADR-wetgeving.

De bestuurder deed op het moment van de controle vervoer voor rekening van derden. Hij kon echter geen vrachtbrief (CMR) en transportvergunning overleggen. Bij verdere controle bleek dat het voertuig ook niet aangemeld was bij de FOD mobiliteit en vervoer. Een boete van 2.775 euro werd uitgeschreven.

Tijdens deze controle kwam er een vrachtwagen van dezelfde onderneming voorbij gereden. Ook deze werd aan een controle onderworpen. Deze chauffeur vervoerde dezelfde lading voor dezelfde hoofdvervoerder. Een vrachtbrief (CMR) en transportvergunning konden overlegd worden, maar de vrachtbrief was niet correct ingevuld en ook deze vrachtwagen was niet aangemeld. Omdat dit een huurvrachtwagen betrof, dient er ook een huurcontract aan boord van het voertuig te zijn. De bestuurder kon deze echter niet overhandigen en kreeg een boete van 1.395 euro.

Een andere vrachtwagen was geladen met kiezel. De lading was zo hoog geladen dat deze ruim boven de wanden van het voertuig uitkwam en op de openbare weg kon vallen. De chauffeur heeft nagelaten om de lading af te dekken. Terwijl het voertuig was uitegrust met een automatisch afdeksysteem in de vorm van een afdekzeil. Tevens werden er verschillende inbreuken op de ononderbroken rijtijd vastgesteld. De chauffeur kreeg een boete van 1.429 euro.

Vrachtwagenchauffeurs die niet door het centrum van Willebroek mogen rijden werden terug richting de A12 gestuurd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions