Clicky

 
Transport Online - Boze marktkooplui voeren actie bij Malieveld

Boze marktkooplui voeren actie bij Malieveld

Boze marktkooplui voeren actie bij Malieveld
13-04-2021 12:06 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Marktkooplui voeren dinsdag actie bij het Malieveld in Den Haag. Ze zijn boos omdat ze hun producten niet op de markt mogen verkopen. Alleen etenswaren zijn toegestaan, terwijl de detailhandel wel open is. "We voelen ons genegeerd, want we zouden prima open kunnen. Op de markt is goed afstand te houden en bovendien staan we in de buitenlucht", aldus de marktkooplui.

Een groep met zo'n ruim veertig verkoopwagens is dinsdagochtend in optocht vanuit Harmelen vertrokken. Ze hebben zich bij het Malieveld verzameld. Ze zijn echter niet van plan om het grasveld op te gaan en hebben zich aan de zijkant opgesteld. Er zijn een paar agenten die de situatie in de gaten houden.

Paul Bol is initiatiefnemer van de actie. De marktkoopman wil ook met het oog op de persconferentie dinsdagavond van demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) aandacht vragen voor de situatie van de marktkooplui. "De horeca en fitnessscholen krijgen steeds veel aandacht. Maar wij zijn er ook nog. We hebben echt het gevoel dat we vergeten worden, maar we willen dat het kabinet ook over onze situatie praat."

Kort geding

De branchevereniging van de ambulante handel, de CVAH, heeft een kort geding tegen de Staat aangespannen om non-food toch toe te laten op de markt. Dit dient woensdag. Maar volgens Bol is dat te laat. "Het is mosterd na de maaltijd. Er had veel eerder actie genomen moeten worden. Ik verwacht ook niet dat er echt iets uitkomt, vandaar dat we vandaag actie voeren."

De organisatie wil met politiebegeleiding naar het Binnenhof om een petitie aan te bieden aan de griffier van de Kamer en aan politici die voorbijlopen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions