Clicky


Rhenus neemt meerderheidsbelang in Arkon Shipping & Projects

Rhenus neemt meerderheidsbelang in Arkon Shipping & Projects
13-04-2021 11:25 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

HAMBURG - Rhenus Maritime Services, de scheepsbevrachter en rederij met activiteiten in heel Europa, nam in maart 60 procent van de aandelen in de schip- en projectconsignatiemanager Arkon Shipping & Projects over. Rhenus versterkt zijn project- en heavy-lift-vrachtactiviteiten door deze participatie in Arkon Shipping & Projects.

Rhenus Maritime Services zal in de toekomst Arkon Shipping & Projects beheren onder de nieuwe bedrijfsnaam RMS Projects samen met de medeoprichter en algemeen directeur, Thomas Cord; hij zal de resterende 40 procent van de aandelen houden. Rhenus Maritime Services heeft het belang van 60 procent overgenomen van de vorige tweede directeur, Torsten Westphal.

Het hoofdkantoor van het bedrijf zal worden verplaatst van Haren an der Ems naar Hamburg in verband met de verandering van aandeelhouder en de nieuwe naam van RMS Projects.

De nieuwe algemeen directeur naast Thomas Cord wordt Thomas Ullrich, algemeen directeur van Rhenus Maritime Services. “Rhenus en Arkon Shipping & Projects hebben al samengewerkt aan een aantal projecten en we geloven dat er een enorm potentieel is om dit partnerschap verder uit te breiden op het gebied van projectzendingen en bulkcharterdiensten”, zegt Thomas Ullrich.

"We zullen in de toekomst niet alleen voor Rhenus opereren, maar ook als makelaar optreden voor een groot aantal klanten en een centrale chartering desk in het project- en heavy-lift-segment hebben", voegt co-managing director, Thomas Cord, toe.

RMS Projects zal ook fungeren als commercieel manager voor een vloot van twintig multifunctionele heavy-lift vrachtschepen.