Clicky

 Wiener Linien bestelt meer dan 400 Mercedes-Benz Citaro bussen

Wiener Linien bestelt meer dan 400 Mercedes-Benz Citaro bussen
13-04-2021 10:57 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

WENEN - Zeven jaar nadat de eerste bestelling was geplaatst, gaat het succesverhaal van de Mercedes-Benz Citaro in Wenen verder. Wederom kwam het als beste uit de bus in een aanbesteding voor de aankoop van meer dan 400 bussen tussen 2022 en 2027. De bestelling van Wiener Linien, de Weense openbaarvervoersaanbieder, omvat voertuigen uit het volledige spectrum van Citaro-producten. De volgende bussen staan inmiddels al in bestelling:

 • 78 solo bussen, 12 m lang
 • 225 gelede bussen, 18 m lang
 • 57 CapaCity-bussen, 19,7 m lang

Alle voertuigen worden voorzien van draaibare schuifdeuren die de doorstroom van passagiers bij bushaltes optimaliseren.

Wenen rijdt 100 procent Mercedes-Benz

Wenen heeft 1,9 miljoen inwoners, wat betekent dat een kwart van alle Oostenrijkers in de hoofdstad van het land woont. Samen met ongeveer acht miljoen toeristen rijdt Wenen, dat tien keer is uitgeroepen tot de beste stad ter wereld om in te wonen, voor 100 procent op Mercedes-Benz Citaro. Elke dag leggen de bussen een afstand af van meer dan 100.000 km, wat neerkomt op 2,5 keer de wereld rond per dag.

Het Omniplus-serviceaanbod is een belangrijke factor in het succesverhaal

Klantenservice is van het grootste belang. Deskundigen van de klantenservice en de reparatie- en reserveonderdelenafdelingen van de vestiging van EvoBus Austria in Neudorf in Wenen werken nauw samen met hun contacten bij Wiener Linien. Een uitgekiend logistiek systeem voor reserveonderdelen zorgt er dagelijks voor dat de levering van reserveonderdelen aan de werkplaatsen van Wiener Linien stipt op de minuut aankomt.

Daarnaast werken ongeveer zeven vaste reparatiemonteurs, deels in de nachtploeg, om de werkplaatsen van Wiener Linien te assisteren bij reparatie- en onderhoudswerkzaamheden en bij wettelijk verplichte inspecties. Het doel is duidelijk: zorgen voor maximale voertuigbeschikbaarheid voor een van 's werelds beste openbaarvervoersystemen.

Foto's

 • Bentvelzen Transport
  Bentvelzen Transport
 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions